Na 6. Tjednu smijeha Kerekesh Teatra u Varaždinu, koji će se održavati od 20. do 29. ožujka, moći će se pogledati 14 predstava u 17 izvedbi, najavili su u utorak Ljubomir i Jan Kerekeš u varaždinskom kazalištu

6.-TS-facebook“Veselimo se izazovu da opravdamo euforiju za kazalištem smijeha i komedije. Nadamo se i priželjkujemo da će ove godine interes biti isti kao prošle godine, a možda i veći”, rekao je Ljubomir Kerekeš.

Na programu Tjedna smijeha bit će sve predstave Kerekesh Teatra, “Debitanti” (20.3.), “Grimmix” (dva termina 22.3.), “Ljubaf” (22.3.), “Skupština” (23.3.), “Ufuraj se i pukni” (24.3.), “Povratak ratnika” (25.3.), “Dimnjačar” (25.3.) i premijerno “Krtice” (29.3.), zatim “Pozdrav iz Remetinca” Kazališne skupine Gemišt (20.3. i 28.3.), “Istina” HNK u Zadru i Kazališne družine Glumci u Zagvozdu (21.3.), “Sutra (ni)je novi dan” Teatra Exit (26.3.), “Bogi Ivač znova” varaždinskog HNK (27.3.), boks komedija “Zlatne rukavice” GK Zorin Dom Karlovac (28.3.), te “Čudesna šuma” Tvornice lutaka iz Zagreba (dva termina 29.3.).

Već po običaju za završnu se večer sprema premijera, a to su “Krtice”, monodrama koju je napisao i sam svih 10 likova izvodi Jan Kerekeš.

“Predstava govori o domaru kojeg zezaju krtice na nogometnom terenu. Dolazi do konflikta s krticama, sa samim sobom, pa i susjedima, a sve prije utakmice s Dinamom kada teren mora blistati”, objasnio je Jan Kerekeš.

Otac i sin Kerekeš istaknuli su da je Tjedan smijeha po posjećenosti peti kazališni festival u Hrvatskoj. Prošle je godine privukao oko 4.700 gledatelja iz Varaždina i cijele sjeverozapadne regije, Zagreba, Siska, Karlovca te Slovenije.