570x270 48cce-szd-570x270Sljedeći tjedan u Lisinskome nastupa naš poznati kantautor i izvođač Oliver Dragojević, čija su početno planirana dva koncerta rasprodana u rekordnom roku, pa su organizirana dodatna tri na kojima će Oliver svojoj publici pokloniti pjesme s aktualnog albuma “Tišina mora”, ali i nezaboravne melodije poput Magdalene, Cesarice, Moj lipi anđele, Lipa moja, Galeba i druge hitove.

To je prvi put da je isti izvođač rasprodao pet uzastopnih koncerata u Lisinskom od kad je u 90-tim godinama prošlog stoljeća Vice Vukov tamo imao 18 koncerata za redom.

U Lisinskome će 16. ožujka nastupiti i svjetski priznata umjetnica Amira Medunjanin, što će biti njezin prvi samostalni nastup u toj dvorani i ujedno dosad najveći koncert u Hrvatskoj.

Rade Šerbedžija i Arsen Dedić nastupit će zajedno 21. travnja sa Šerbedžijinim pratećim bandom Zapadni kolodvor, a već tjedan kasnije Velikom će dvoranom Lisinski odjekivati neki sasvim drukčiji zvuci s novosadskim girl-bandom The Frajle.

U travnju će u sklopu programa Lisinski subotom nastupiti naš glasoviti pijanist Ivo Pogorelić uz Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije. Gitaristički virtuoz Stochelo Rosenberg i njegov The Rosenberg Trio donijet će u Lisinski 19. travnja zvuke francuske tradicije gypsy jazza.

Muzička akademija, Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti i Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Muzički biennale Zagreb 25. travnja u Lisinskome će praizvesti operu “Madame Buffault” velikog hrvatskog skladatelja Borisa Papandopula.

Do kraja sezone, u Zagrebu će još u svibnju gostovati američki virtuoz na orguljama Cameron Carpenter, te Simfonijski orkestar grada Birminghama, a američka gitaristička zvijezda Al Di Meola nastupit će s repertoarom skladbi Beatlesa.

Ciklus Jazz.hr dovest će u Malu dvoranu Lisinski do kraja sezone Ayako Shirasaki Trio, Alan Broadbent solo, Jimmyja Stanića sa Scharf Club Swing Quintetom, Steve Kuhn Trio, te Tamara Obrovac Transhistria Ensemble.

Veliku pozornost posljednjih godina privlače nastupi estradnih zvijezda u Lisinskome, a ovog proljeća tamo će zapjevati i Tonči Huljić sa svojim Madre Badessa bandom, Hanka Paldum, Jacques Houdek i brojni drugi

Leave a Reply