Delić i Ćorić nisu izdržali, Srbija povela 2-0

Nakon prvog dana dvoboja prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa Srbija u Kraljevu vodi protiv Hrvatske 2-0 u pobjedama. Nakon što je Novak Đoković lako slavio protiv Mate Delića, drugi bod Srbiji donio je Viktor Troicki, koji je pobijedio Bornu Ćorića 4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1

djok

U prvom setu vidjeli smo odličan tenis s jedne i druge strane. Ćorić, iako je izgubio svoj prvi servis, uspio je vratiti break i na kraju oduzeo servis Troickom za 5:4. Nakon što je prvi set osvojio za 43 minute, Ćorić je bio još uvjerljiviji u nastavku meča. Dobio je drugi set 6:1 za 28 minuta i poveo 2-0 u setovima.

Ćorić je izvrsno otvorio i treći set te poveo 2:0 i činilo se kako je pred važnom pobjedom. No, tada je jednostavno stao. Troicki je osvojio pet uzastopnih gemova i dobio treći set 6:3. Na kraju trećeg seta Ćorić je osjetio bolove u zadnjoj loži.

Troicki je nošen podrškom s tribina uspio napraviti jedan od najvećih preokreta u karijeri. U četvrtom setu je za 40 minuta slavio 6:2 i odveo meč u peti, odlučujući set. Ćorić više nije imao snage za preokret i Troicki je mirno priveo meč kraju.

U subotu od 14 sati na programu je susret parova za koji su prijavljeni Nenad Zimonjić i Troicki za Srbiju, a Franko Škugor i Marin Draganja za Hrvatsku. U nedjelju, posljednjeg dana meča od 13 sati sastaju se Đoković i Ćorić, a zatim Troicki i Delić. Međutim, u slučaju pobjede srpskog para teško je vjerovati da će Đoković igrati u nedjelju. HRT, foto EPA