Najprodavanija izdanja Kršćanske sadašnjosti

32820

Zagreb – Izdavačka kuća “Kršćanska sadašnjost” objavila je listu najprodavanijih knjiga. Prvo mjesto zauzima “Povijest knjige. Uvod u knjige Staroga zavjeta 2” autora Ante Popovića. Na drugome mjestu je “Evangelii Gaudium. Radost evanđelja” apostolska pobudnica biskupima, prezbiterima i đakonima, posvećenim osobama i svim vjernicima laicima o naviještanju evanđelja u današnjem svijetu pape Franje.

Djelo vezano uz papu Franju nalazi se i na trećem mjestu. Riječ je o knjižici “S dobrotom i nježnošću” koju je priredio Renzo Sala, a donosi tekstove i poticaje koje je papa Franjo izrekao u raznim prigodama prvih dana svoga pontifikata.

Knjiga “Ti si moj anđeo” Anselma Grüna je na četvrtom mjestu, a knjiga “Da progledam. Razmatranja uz postaje križnog puta” čiji je autor Stjepan Lice nalazi se na petom mjestu.
Knjiga-monografija “Kultura rada u Hrvatskoj. Peti hrvatski socijalni tjedan, Zagreb, 21.-23. listopada 2011.” zajedničko izdanje Kršćanske sadašnjosti i Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK je na šestom mjestu, dok je knjiga “Sveti sakramenti. Susret s Isusom Kristom u sakramentima Crkve” Ivana Karlića na sedmom mjestu. (IKA)