Skip to content

Ciklus Mentalni sklop / Ivo Gattin – Eugen Feller

Eugen FellerOtvorenje izložbe Ivo Gattin – Eugen Feller, prva iz ciklusa Mentalni sklop, otvara se u četvrtak 5. ožujka, s početkom u 20 sati, u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar. Istog dana, u 19 sati, održava se i razgovoru kustosa izložbe Mladena Lučića i umjetnika Eugena Fellera. Izložba ostaje otvorenom do 15. ožujka.

Ciklus deset samostalnih izložbi suvremenih hrvatskih umjetnika pod radnim nazivom Mentalni sklop (mentor-sljedbenik) po inicijalnoj ideji gospođe Elvire Kranjčar razradili su Mladen Lučić, muzejski savjetnik Muzeja suvremene umjetnosti Istre (mentor) i Leila Mehulić (sljedbenik), kustosica Muzeja Mimara.

Odnos mentor – sljedbenik nipošto se ovdje ne smije shvatiti isključivo kao odnos profesor – učenik, mada će ova serija od deset izložbi sigurno imati i takve primjere. Pod pojmom mentor ovdje se prvenstveno misli na osobu, ne nužno iz likovnog svijeta, koja je svojim djelovanjem ili dijelom svog opusa umjetnička ili životna inspiracija autoru koji barem jednim djelom stvara pod duhovnom aurom i inspiracijom svog trenutnog ili stalnog uzora. Razgovori s autorima i gostima odvijati će se neposredno prije otvorenja izložbi (19 sati) s jednim od naših kustosa.

Predviđeno je da ciklus deset samostalnih izložbi započne u ožujku, a završi u srpnju mjesecu 2015. Nastojalo bi se da ciklus bude raznovrstan kako po samom izboru para tako i po izražajnom mediju (slikarstvo, kiparstvo, fotografija, video, performance, film…). Nakon otvorenja (svaki drugi tjedan) recentni postav se može razgledati i u idućih 10 dana nakon čega kreće priprema za sljedeći izložbu.

 

 

 

See also  Izložba Maje Rožman & Mirana Šabića