Novi broj Glasnika Srca Isusova i Marijina

32791

32791Zagreb – Iz tiska je izašao novi broj Glasnika Srca Isusova i Marijina za ožujak. U uvodniku glavni urednik Mirko Nikolić piše o potrebi molitve da bi se, unatoč raznim krizama, sačuvala zdrava obitelj. U povodu Godine posvećenog života urednik Nikolić razgovarao je s o. Dragom Roginom koji je dugi niz godina djelovao kao “redovnik –humanitarac” u hrvatskim katoličkim misijama u Belgiji i Luxembourgu. O najavi posjeta pape Franje glavnom gradu Bosne i Hercegovine, te o nekim Papinim razmišljanjima piše o. Antun Volenik.

Životne priče “Znam kao ti je” donose o. Antun Cvek i Andrea Ćakić, a u priči “Zaručnica danas ili nikad” o. Tonči Trstenjak na pomalo provokativan način, današnjoj mladeži pokušava objasniti neke životne putove kojima upravlja Bog.

“Sedam riječi – oporuka umirućeg Krista” tema je teološkog razmišljanja o. Ivana Fučeka. Aktualnu temu korizme kroz “zahvalnost postojanja” u “Viru života” preko “Tomina, Matejeva i Chestertonova poučka” približava dr. Vladimir Lončarić. Župu Čučerje i njene crkve i kapele predstavlja slikom i perom Renata Tatara. O. Mijo Nikić u rubrici “očima psihologa” piše o glavnim oznakama ljudske zrelosti, a dr. Vesna Bilić upozorava na odnos ovisnosti.

Glasnik donosi i završetak svjedočanstva sestre Petra Barbarića Uršule u procesu beatifikacije. Misije na Filipinima, posebice u planinskom kraju filipinskog glavnog otoka Luzona predstavlja o. Dalibor Renić. (IKA)