Komadina: To što HDZ-u program pišu stranci vrijeđa hrvatsku pamet

komadina

Zamoljen da komentira HDZ-ov program, Komadina je rekao novinarima da će te smjernice danas biti predstavljene javnosti pa će moći više reći kad pročita o tome

komadina

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak za HDZ-ove smjernice gospodarskog razvoja da u njima nema ništa spektakularno, da ima dosta neoliberalne priče, a to što stranci pišu program, ocijenio je, vrijeđa hrvatsku pamet.

Zamoljen da komentira HDZ-ov program, Komadina je rekao novinarima da će te smjernice danas biti predstavljene javnosti pa će moći više reći kad pročita o tome.

– Ovo što sam čuo u medijima od direktora njemačkoga, bavarskog instituta – ništa spektakularno, dosta neoliberalne priče, s time da mi se jedino dopalo ono što je i sam rekao, da nije sve za privatizaciju, nego samo ono što može povećati konkurentnost, rekao je Komadina, dodajući kako mu se ne dopada to što stranci pišu program za Hrvatsku te da ne zna zašto ga oni trebaju pisati.

Istaknuo je da Hrvatska ima 37 državnih instituta, dva ekonomska instituta, Institut za javne financije, mnogo ekonomskih fakulteta, domaću pamet i domaću struku i ljude koji su uključeni u javni život vlastite zemlje.

– Moram priznati da sam malo iznenađen jer na neki način to vrijeđa hrvatsku pamet – rekao je, dodajući kako zna za stranačku suradnju s njemačkim CDU-CSU, tj s ‘njemačkim HDZ-om’.

– Ali, HDZ se uvijek hvalio da ima ekonomskih stručnjaka. Eno ih tamo sjede u Saboru i bili su na raznim ekonomskim dužnostima – istaknuo je, dodajući kako bi “preporučio da se koristi domaća pamet” jer, rekao je Komadina na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare, “mi ovdje živimo i živjet ćemo, a Bavarci će živjeti u Bavarskoj”. Hina