Skip to content

Izložba fotografija VODA 2015

REBERSAK Gunja

Moderna galerija i ULUPUH-ova Sekcija za fotografiju
VODA 2015

Studio Moderne galerije „Josip Račić”, Margaretska 3, Zagreb
5.3. – 22.3.2015.
Otvorenje u četvrtak, 5. ožujka u 19 sati

„Mnogo prije nego što je snimljen Plavi planet fotografi su nastojali snimiti dušu vode i nastoje to i danas i nastojat će sve dok se voda prikazuje kao gorska žurna tekućica, kao velika divlja rijeka, kao ono što je gorko i slano i ne vidiš mu kraja, a zove se more ili ocean, a preziva se u bojama Crno, Crveno. Žuto, Bijelo i kako sve ne te oceani Tihi, Atlantski itd… I sve su te kozmogonijske vode na svoj način fotogenične, pa se gotovo svaki fotograf često zagleda aparatom podjednako i u mlaz iz pipe, i u vodu u vinu i pivu kao i u svim ostalim alotropskim modifikacijama kao što su magla, kiša, rosa, krupa, led na cesti i led u titanikovskoj santi kao i u buduću neku kišu koja paradira u proljetnim kumulusima. Znajući to dizajner Luka Mjeda, i sam fotograf, pod naslovom Voda 2015 po treći put okupio je fotografe ‘ulupuhovce’ na godišnju izložbu uz rotarijansku kalendarsku godinu u kojoj je početak 1. srpanj!” (Mario Bošnjak, iz kataloga)

LULIC Podravska vodenkinja

Izlažu: Zoran Alajbeg, Mara Bratoš, Saša Ćetković, Marin Dražančić, Denis Gržetić, Maja Hrnjak, Romeo Ibrišević, Damir Klaić, Dražen Lapić, Iva Lulić, Anto Magzan, Tomislav Marić, Alan Matuka, Ratko Mavar, Karmen Orlić, Zaneto Paulin, Josip Portada, Nenad Reberšak, Mario Romulić, Igor Šeler, Hrvoje Serdar, Vladimir Šimunić, Vladimira Spindler, Maja Strgar Kurečić, Zvonimir Tanocki, Siniša Uštulica, Zdravko Vukelić, Ino Zeljak

Izložba će se moći pogledati do 22. ožujka, radnim danom od 11 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 13 sati.

Rotary Club Zagreb Medvedgrad je za područje svog humanitarnog djelovanja odabrao vodu, simbol svega što daruje i omogućuje život, gasi žeđ i održava čistoću našeg tijela, a ponekad zna pokazati i ružnu stranu svoje moći. Prema vodi se moramo odnositi s mnogo uvažavanja, poštovanja, ljubavi i zahvalnosti iako nas ponekad natjera da se prema njoj odnosimo i sa strahom. Ova je izložba još jedan pokušaj da na sve to ponovno ukažemo. Zahvaljujemo fotografima Sekcije za fotografiju ULUPUH-a na sudjelovanju na izložbi VODA 2015.

Nediljko Matić, Predsjednik RC Zagreb Medvedgrad

MAVAR Povratak u sutonX

Rotary klub Zagreb Medvedgrad pokrovitelj je izložbe i kalendara u kojem će se tiskati odabrane fotografije s izložbe VODA 2015. Kalendar je za razdoblje od 1. srpnja 2015. do 30. lipnja 2016. godine te prati rotarijansku godinu. Sav prihod od prodaje kalendara ide u humanitarne svrhe, a svi fotografi doniraju prava za korištenje svojih djela za izradu ovog kalendara.

Luka Mjeda, predsjednik ULUPUH-ove Sekcije za fotografiju

ALAJBEGKopacki rit

CETKOVIC Akvarel