Skip to content

Grupa A.K.A. Crescendo iz Zadra osvježenje na glazbenoj sceni

Nakon lanjskih uspješnica, sveučilišna a cappella grupa obradila je i “Kalelargu” Tomislava Ivčića, svojevrsnu zadarsku himnu, te napravili veliki iskorak 

{youtube}OeGlfgqPrGI|500|400|0{/youtube}

Sveučilišna a cappella grupa A.K.A. Crescendo iz Zadra okuplja bivše i sadašnje studente istoimenog Sveučilišta. Osnovani su početkom 2013. godine spajanjem dviju a cappella grupa, Crescenda i A.K.A. Awesome. Djeluju bez voditelja te zajedničkim radom stvaraju vlastite aranžmane pop, rock i gospel pjesama. Sudjelovali su na brojnim svečanim koncertima u Zadru, a svoj prvi javni nastup bilježe na završnom koncertu Sveučilišta 2013. godine.

maxresdefaultLani su snimili pjesme “4 – chords song”, “Wake me up” i “Winter mash up”, a ove godine “Kalelargu”, s kojom su pobrali ogromne simpatije u Zadru i okolnim općinama i mjestima.

Naime, pjesma “Kalelarga”, svjevrsna zadarska himna, autora Tomislava Ivčića, ispjevana a cappella, zaista je pravo osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni. Kao uostalom i ostale pjesme, koje je je ova šesnaestoročlana grupa napravila i obradila.

Kao što smo već kazali, a cappella grupa A.K.A. Crescendo broji 16 članova, a oni osim iz Zadra, dolaze iz različitih krajeva Hrvatske. To su: Anita Krupić (Zadar), Josipa Kolega (Poljana), Marija Gale (Blato na Cetini), Dora Fančović (Osijek), Anđela Mučić (Brodarica), Nikolina Brala (Posedarje), Matea Biloglav (Zadar), Lucija Grabovac (Zadar), Antonio Tomljanović (Zadar), Filip Deranja (Zadar), Šime Mračić (Zadar), Borna Kapović (Šibenik), Jakov Šuto (Osijek), Ante Relja (Split), Filip Panza (Zadar) i Juraj Drnjević (Zagreb).
Previše riječi bilo bi o ovoj grupi suvišno, kad je tu glazba koju neumorno i s osobitim žarom i ljubavlju stvaraju. Zato je poslušajmo kroz spotove grupe A.K.A. Crescendo. dalmacijanews, youtube

{youtube}Mt4TEd4Y8GI|500|400|0{/youtube}