Giorgio Armani, jesen/zima 2015.

Inspirirajući se arktičkom paletom boja, siluete u ledeno plavim, zelenim i sivim tonovima prošetale su jutros novu kolekciju kuće Giorgio Armani

ArmaniAW2015

Kuća Giorgio Armani za jesen/zimu 2015. dolazi s ledeno hladnom frontom. Ledene nijanse prošetale su pistom, izmjenjujući svoje tonove od kristalno plavih do ledeno zelenih i hladnih sivih. Ova paleta priziva hladnoću i impozantnost sante leda koja bi svojom pojavom mogla zaustaviti bilo kakav brod. Međutim, ovdje nije riječ o destruktivnoj prirodi ledenih prepreka, već o impresivnosti snazi, o gracioznosti oblika i sjena koje tvori, ali prisutna je tu i nježna nota koja evocira sliku leda koji se topi.

Bez obzira na prevladavajuću ledenu kompoziciju, osjeća se doza topline i mekoće. Mekano izvedena ramena kaputa i pletenih pulovera predimenzioniranog kroja daleko su od oštrih bridova sante leda. Prodorna plava boja sjajila je s mekanih hlača, koje dolaze i u sivoplavim i pastelnim nijansama, dok su čupave niti visjele sa šalova i vodile neku svoju priču.

Neobični printovi krasili su kapute, jakne i topove, a dekorativne aplikacije svjetlucale su u obliku kristalića i šljokica. Igra svjetlosti i sjene svilenih tkanina naglašena je u kombinaciji s komadima matirane teksture. Luksuzno krzno u pastelnoj svijetloplavoj i dubokoj kraljevskoj plavoj boji isticalo se kao završni sloj kombinacije.

Večernji komadi sastojali su se od dvodijelnih kombinacija s hlačama, vrlo sličnih onim dnevnima, ali bilo je tu i haljina golih ramena, koje su sitnim svjetlucavim šljokicama taman zagrijale ledenu atmosferu kolekcije. buro247