Autobiografije DHK

bresic4Suvremeni pisci pišu svoje autobiografije

Iz Društva hrvatskih književnika pozivaju sve zainteresirane u svoje prostorije na Trgu bana Josipa Jelačića 7/I na tribinu Susreti u DHK u srijedu, 4. ožujka 2015. u 12 sati

Toga će se dana na Susretima u DHK-u održati predstavljanje nove knjige Vinka Brešića IZ PR(A)VE RUKE. Riječ je o projektu Nove autobiografije hrvatskih pisaca – Knjiga 2 u izdanju nakladničke kuće Alfa, Zagreb, 2014.

Riječ je o drugoj knjizi projekta za koji su suvremeni pisci napisali svoje biografije. Od njih stotinjak u prvoj su knjizi 2013. objavljene 33 autobiografije, a sada krajem 2014. još 31, i to ovih autora: Mate Maras, Pajo Kanižaj, Milan Rakovac, Drago Šaravanja, Milan Osmak, Stijepo Mijović Kočan, Ivo Runtić, Mirko Marjanović, Ljerka Schiffler, Esad Jogić, Ljudevit Bauer, Jozo Vrkić, Nevenka Nekić, Vinko Grubišić, Jasna Palčec /Ana Horvat, Josip Stanić Stanios, Borben Vladović, Giga Gračan, Pavao Pavličić, Stjepan Hranjec, Franjo Plavšić, Branka Primorac, Tahir Mujičić, Stjepan Tomaš, Tomislav Marijan Bilosnić, Božidar Brezinščak Bagola, Milko Valent, Pero Kvesić, Predrag Raos, Neda Miranda Blažević i Božica Jelušić. Ovime se još jednom nudi atraktivno, važno i u mnogome provokativno štivo, koje će sasvim sigurno nadživjeti svoje vrijeme i nalaziti put do publike uvijek željne priča iz prve, po mnogima – prave ruke.

O knjizi Iz pr(a)ve ruke će u DHK-u u srijedu 4. ožujka govoriti urednik Božidar Petrač, zatim Darija Žilić, Ivo Runtić i autor, odabrane ulomke čitat će dramski glumac Joško Ševo, a voditeljica tribine bit će Lada Žigo.

Foto i tekst Nives Gajdobranski

Leave a Reply