Skip to content

Zoki i kukurikovci u zemlji čudesa

Slika1

Walter William Safar

SCENA PRVA

HRT-ovi inkasatori naplatili pretplatu dvojici beskućnika koji su u izlogu gledali TV

http://news-bar.rtl.hr/vijesti/hrvatska/hrt-ovi-inkasatori-naplatili-pretplatu-dvojici-beskunika-koji-su-u-izlogu-g

s2

SCENA DRUGA

KUKURIKOVCI koji su u znak štednje ugasili i svjetlo u tunelu u transu viču:

Svjetlo u tuneluuuuuu….

Provirili smo iz recesije: BDP u zadnjem tromjesečju konačno porastao za 0,3 posto!

http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Provirili-smo-iz-recesije-BDP-u-zadnjem-tromjesecju-konacno-porastao-za-0-3-posto

SVJETLO U VRAPČU!!…ODJEKUJE IZ TUNELA

flash gordon

Prodane su dvije role wc papira više i to je rezultiralo povećanjem BDPa od 0,3 posto.

despot

Mrak-Taritaš je na betonari.
Znači, ovih o,3% možemo zahvaliti građevnom sektoru i naravno, kvaliteti stanova i stanogradnje.
Suha gradnja, a sve pliva.

Dover

Kaže vlada… kad bi narod znao ispravno čitati statistiku tek bi onda shvatio koliko nam je dobro.
Jutros izašao ovaj podatak, i ja čim sam ga pročitao odem brže bolje da platim struju. Kad ono tamo mi kažu da ne primaju BDP kao platežno sredstvo… samo kune. Dobro, rekoh! Odem platiti telefon, kad i tamo primaju samo kune. Odem u trgovinu po namirnice… isto!!! Samo kune.
Evo sad se vratio doma da ponovo pročitam statistiku i da vidim gdje sam to pogrešno iščitao podatke.

Mandarina

Tako je, veselimo se, tome što nam je pao broj zaposlenih, pa će sada penzionere uzdržavati valjda EU, što nam je pao broj nezaposlenih koji je pobjegao iz države trbuhom za kruhom, pa sada vrijedno rade i plaćaju drugima porez, što nam je 1000 doktora (!) predalo papire i odlaze van liječiti strance, a pitanje je samo tko će liječiti nas. Ali nema veze, pred izbore je nama porastao BDP, iako je realno manji u odnosu na 2013. godinu. Kakav izlazak iz recesije? Neznam kada sam čula zadnji put da se netko zaposlio? Jesam, od poznanika koji su otišli odavde. Valjda se misli da imamo opću amneziju, pa nismo novine čitali i jučer kada je pisalo sve ovo drugo.

Slika3

SCENA TREĆA

NEOČEKIVANA ODLUKA BIVŠEG PREDSJEDNIKA ‘Uzet ću plaću, inače bih morao na burzu’

http://www.jutarnji.hr/neocekivana-odluka-bivseg-predsjednika–uzet-cu-placu–inace-bih-morao-na-burzu-/1304328/

Evo što kažu oni koji plaćaju račun krčmaru-narod:

Kristina Matak

Hahahaha a jadan, meni ga skroz žao! Neka mu, pa neće nam valjda bivši predsjednik biti gladan, dosta kaj su nam djeca gladna pa sad još i on! Pravednosti mora biti i dalje!:)

Ive Vabriga

Turstički slogan odmah mijenjati! MALA ZEMLJA S TISUĆU OTOKA, TRI PREDSJEDNIKA, ZAMJENIKA, MINISTARA I NJIHOVIH SAVJETNIKA PUN KLINAC – ETO PUNA ŽIVOTA – PRAZNE KASE

Darinka

Sramotno, nedaj Bože ako ne bi primao plaću morao bi skupljati boce po kontejnerima, jadan čovjek nek ima političari su svi isti samo oni miljama nitko onda opet oni njima treba tko pita za malog čovjeka nek crkne ovo u Hrvatskoj je horor ali pravi ne film

Vladimir

tko nama “običnim nepolitičarima” koji hrane “političare” daje – 6+6 ili barem 0,5+0,5 – koja je ovo gorčina. Ljudi koji ih hrane radom svojim, prelamaju se kod poslodavaca kojima je Zakon o radu i prava radnika neka malo duža bajka, strahuju svaki mjesec hoće li im poslodavac produljiti ugovor još mjesec, ili su prošle dvije godine prijave mjese po mjesec dana pa im sigurno neće produljiti jer ih mora prijaviti na neodređeno, ovi si, nakon što su proputovali svijet opet na račun ovih drugih, obezbjede godišnji odmor od godine dana – sa punom plaćom i doprinosima – valjda da odmore od tog silnog prelaženja iz aviona u limuzine.

sl4

SCENA ČETVRTA

B.a.b.e.: sramotna deložacija obitelji Vukić!

Vrisak djece, padanje u nesvijest, izbacivanje devet članova obitelji na ulicu ne mogu zaokupiti pažnju članova Vlade koji rade tako važan posao i toliko su nezamjenjivi da se ne mogu baviti pojedinačnim ljudskim sudbinama, ocjenjuju iz udruge, te se pitaju gdje je u vrijeme deložacije bila ministrica socijalne politike i mladih kao i ministar unutarnjih poslova.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/70729-b-a-b-e-sramotna-delozacija-obitelji-vukic.html

sl5

SCENA PETA

Blokirano je gotovo 320.000 građana, 21 posto više nego u isto doba lani

http://www.monitor.hr/vijesti/tag/fina/

Slika6

FINALE

“Kotač je pokrenut. Ovi rezultati plod su mnogih mjera Vlade i poticanja oporavka gospodarstva, a tako ćemo i nastaviti”, istaknuo je, pak, potpredsjednik Vlade Grčić.