Darujmo djeci kazalište i ove subote u CeKaTeu

darujmo-kazaliste-600x400Zagreb – Centar za kulturu Trešnjevka oživljuje projekt “Darujmo djeci kazalište”. Svake subote do ljeta svojim će se predstavama zagrebački vrtići predstavljati maloj i velikoj publici. Prihod od ulaznica namijenjen je Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet. Ove subote, 28. veljače, od 10 sati predstavu “Ivanuško Glupavko” izvest će Dječji vrtić Travno. Istog dana od 12 sati pogledajte predstavu “Svaka stvar ima par”. Izvodi je Dječji vrtić Sesvete.

Prva predstva Ivanuško Glupavko ruska je narodna bajka o najmlađem bratu u obitelji i njegovim dogodovštinama/glupostima. Kako izvući pouku “glupan uvijek nije glupan”. Prikaz ruskog humora kroz igru, životopisnu scenografiju i rusku narodnu glazbu. Predstavu izvod djeca mješovite skupine “Proresor Baltazar”. Trajanje 30 minuta.

Svaka stvar ima par lutkarska je predstava nastala u sklopu cjelogodišnjeg eko projekta vrtića “Od otpada do stvaralaštva” kao doprinos odgojitelja, članova dramske skupine. Radnja predstave odvija se na “tavanu” gdje stvari koje bi trebale završiti na otpadu, ožive… Predstava je zapravo kolaž kratkih razgovora odbačenih stvari… Trajanje je 40 minuta.

Projekt “Darujmo djeci kazalište” osmislila je Vesna Hrvoj i provodi ga je s Jasnom Doležal i svojim timom osam godina. Poslije dvogodišnje stanke projekt je sada oživljen zajedničkim snagama Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport, Dječjih vrtića grada Zagreba i Centra za kulturu Trešnjevka.

Do početka ljeta ove godine izvest će se više od trideset predstava, što će ih dječji vrtići grada Zagreba kreirati zajedno sa svojim odgojiteljicama. Pridružite nam se subotama u predstavama i tako podržite ovu humanitarnu akciju.