Besplatne instrukcije za bečke učenike

Ponudu dosad iskoristile čak 24.000 učenika

Vodic za ucenike  Votava   PID

U bečkim je osnovnim školama u jesen 2014. uvedene besplatne instrukcije za učenike koji imaju problema s razumijevanjem gradiva ili one koje dodatno žele proširiti svoje znanje. Ovaj je projekt od početka 2015. godine zaživio i u srednjim strukovnim školama i gimnazijama, a Grad Beč za njega godišnje izdvaja 20 milijuna eura.

U osnovnim se školama instrukcije odvijaju u ukupno 220 javnih škola tj. 2462 razreda, a preko 15.000 učenika do sada se uključilo u projekt.

Za sudjelovanje u dodatnoj nastavi se do sredine siječnja ove godine prijavilo i 9.000 srednjoškolaca, a dodatne će im sate iz njemačkog, matematike i engleskog na 130 škola održavati preko 300 nastavnika.

Osim toga bečkim učenicima od ponedjeljka do četvrtka od 14 do 17 sati na raspolaganju stoji i 17 učeničkih centara. U tim centrima učenici mogu dobiti pomoć i odgovore na pitanja vezana zu domaću zadaću, pripreme za ispite i školske zadaće, a svoj posjet ne moraju unaprijed najaviti. Dovoljno je samo prošetati do najbližeg centar i zamoliti za pomoć.