Mudri SDP-ovi ministri: “Izbori će biti onda kada budu”

SDP-ovi ministri Ranko Ostojić, Arsen Bauk i Mihael Zmajlović izjavili su u četvrtak prije sjednice Vlade kako će “izbori biti onda kada budu”, odgovarajući tako na upite o tome da bi se parlamentarni izbori mogli održati prije ljeta, kako u četvrtak pišu neki mediji

ostoji  zmajlovi

Ministar unutarnjih poslova Ostojić je upitan o tome kako list Slobodna Dalmacija piše da će raniji izbori biti krajem travnja (odnosno 24. travnja) i da je to već potvrđeno i u koaliciji, ironično odgovorio: “Ako taj list tako piše, onda je to sto posto sigurno”. Dodao je kako će “izbori biti onda kada budu, odnosno kada budu raspisani”.

Ministra zaštite okoliša i prirode Zmajlovića novinari su upitali, podjećajući ga da je član Predsjedništva SDP-a, je li točno da se o tome već raspravljalo i na Predsjedništvu, a na što je ministar kratko odgovorio da se “o tome nije razgovaralo na Predsjedništvu SDP-a”.

“Nisam pitao Nostradamusa pa vam tako to ne mogu ni reći” izjavio je ironično ministar uprave Arsen Bauk o istom pitanju.

Na novinarsko pitanje da ako nije pitao Nostradamusa je li možda pitao šefa stranke, Bauk je odgovorio kako šefa stranke nije pitao o izborima jer za to nema potrebe, te dodao da ako je i bilo takvih razgovora u stranci da im on nije prisustvovao, iako je dosta često na raznim stranačkim razgovorima.

Ministar Ostojić je upitan da li je ponovno napravljena sigurnosna provjera rezidencije u Visokoj, na što je rekao: “Rezidencija u Visokoj je siguran objekt. Bio je siguran za kraljice, kraljeve, prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, pa je i u ovom trenutku siguran”. Dodao je kako je očito da se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predomislila oko preseljenja u Visoku.

O mogućoj daljnjoj suradnji između premijera i predsjednice, ministar uprave Bauk je kazao kako predsjednica Republike i predsjednik Vlade imaju svoje ustavne ovlasti i zadaće i moraju surađivati kao što i svi koji obnašaju javne dužnosti u okviru Ustava i zakona moraju surađivati.

Na tvrdnju kako oni u tome imaju problema, ministar uprave obrazložio je kako on to ne bi tako rekao. “U onom dijelu za koji su nadležni ustavnim ovlastima ja nisam vidio i ne vidim nikakvih problema”, napomenuo je.

Dodao je “da je sve ostalo dnevna politika, te kako mu je žao što se Predsjednica u to uključila, ali to je njezin izbor”.

Upitan kako gleda na to da je prema istraživanjima rejtinga SDP dosta lošiji od HDZ-a, Bauk je izrazio nadu kako to tako neće biti na izborima. autor: Hina, foto CROPIX