Inicijative za kulturu života

Slika133

Slika133

Iako se ponekad osjećamo bespomoćni pred navalom kulture protivne životu, ne zaboravimo da tama “bježi” i pred najmanjim svjetlom, a kamoli ako se ta mala svjetla udruže. Pozivamo Vas da se uključite u dvije afirmativne inicijative koje potiču kulturu života

1) Pozivamo Vas da se pridružite novoj akciji inicijative “40 dana za život” koja traje od 18. veljače do 29. ožujka u čakdeset hrvatskih gradova! Cilj ove međunarodne molitvene inicijative koja se provodi u 27 zemalja svijeta i u kojoj sudjeluje više od 650.000 volontera je osvješćivanje društva o vrijednosti svakog ljudskog života, osobito onog najnezaštićenijeg, još nerođenog. Pored podizanja svijesti ljudi, do sada je gotovo 10.000 djece spašeno ovom miroljubivom akcijom od pobačaja.

Informacije i kontakti inicijative “40 dana za život” po gradovima nalaze se ovdje.

2) Sve ŽENE pozivamo da potpišete izjavu međunarodne inicijative “Žene svijeta” (“Women of the World”) čiji je cilj smanjivanje dominacije radikalnog feminizma i rodne ideologije u politici i međunarodnim institucijama, i afirmacija istinske ženstvenosti i pozitivne uloge žene i majke u društvu i obitelji. Izjava će biti javno predstavljena za međunarodni Dan žena 8. ožujka. Molimo Vas da proširite inicijativu svim ženama.

Hrvatski prijevod izjave “Žene svijeta” pročitajte ovdje, a potpišite se (sign) ovdje.

(Prethodno upišite svoje ime (nombre), prezime (apellido), e-mail i državu (pais) – Croatia.)

Snimljen je i kratki video s isječcima iz raznih zemalja (i iz našeg Dubrovnika!).

3) Potaknuti javljanjima roditelja želimo Vas upozoriti na niz reklamnih tribina za cijepljenje protiv HPV-a ovih dana u zagrebačkim gimnazijama, na koje se djeca upućuju bez znanja i pristanka njihovih roditelja. Moguće su skore tribine i u drugim školama i mjestima u Hrvatskoj. Iako se radi o pokušaju spašavanja zapravo propalog projekta (zagovaratelji cjepiva, naime, nisu zadovoljni odazivom u Zagrebu od „samo“ 8% djevojčica), kao roditelji ne možemo dozvoliti da se naša djeca stavljaju pod pritisak propagande cjepiva čija je sigurnost i opravdanost s više strana upitna i zabrinjavajuća. Osim toga, iako je „besplatno“, plaćamo ga mi, porezni obveznici.

Osvrt naše udruge GROZD na cjepivo i tribine o HPV-u pročitajte u priopćenju za medije ovdje.

4) Podsjećamo na obilje zanimljivih i korisnih članaka o ovoj i ostalim aktualnim temama na www.zdravstveniodgoj.com.

{youtube}eLq9Z0r_sZE|500|400|0{/youtube}