Jadranka Kosor danas je pod pokroviteljstvom Vlade RH organizirala ispite iz engleskog jezika za sve one koji žele diplomu koja bi dokazala kako su istim ovladali. I dok je Ruža Tomašić odbijala engleski jer “nije dovoljno hrvatski za njen ukus”, sada već legendarna Ingrid Antičević ispit je položila s ocjenom vrlo dobar

pxl 011Mislim da sam dobro napisala, puno sam vježbala… Znate kako se kaže, samo da je prolaz – rekla nam je vidno uzbuđena Antičević. I zaista, kada su rezultati izvješeni na oglasnoj ploči, bilo je svega za vidjeti. Tako se u samom vrhu našao i otprije poznati hrvatski poliglot zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je ostvario samo dva boda lošiji rezultat nego Antičević.

– Aj ar iz veri hejpi vid di rizaltses – izjavio je Milan Bandić na tečnom engleskom, s blagim naglaskom tipičnim za hercegovačko-neretvanski kanton. – Otprije sam tečan na engleskom i talijanskom, ali lijepo je dobiti i ovakvu potvrdu. U bliskoj budućnosti planiram naučiti sanskrt i svahili, pošto sam veliki pobornik starih Inka. Hrvatski mi je dosta dobar pa ga nemam namjeru dalje učiti – kaže Bandić.

Voditeljica ispitne komisije, Jadranka Kosor, izjavila je kako je i više no zadovoljna postignućima svojih učenika, koji su u kratkom vremenskom roku nabubali engleski. – Više smo se koncentrirali na pravilni izgovor nego na gramatiku. Sve to bolje zvuči kad čovjek ima dobar izgovor.

Među studentskom zajednicom ova je vijest uzrokovala zaprepaštenje i uzburkala duhove.

– Nevjerojatno je koliko mi moramo učiti i znati engleski da bi uopće dobili pozitivnu ocjenu, a u političkim sferama ocjene se očito dijele šakom i kapom – izjavio je jedan ogorčeni student. News-bar, foto Patrik Macek/PIXSELL