Hommage pjevačkoj divi Ljiljani Molanar Talajić

MOLNAR B2

Koncert u Zadru u Svečanoj dvorani Sveučilišta

MOLNAR B2

Srce u lahoru
Hommage à Ljiljana Molanar Talajić
IVANA LAZAR, sopran
DANIJEL DETONI, klavir

U utorak 3. ožujka 2015. koncertom pod nazivom Srce u lahoru nastavlja se Koncertna sezona 2014. / 2015.

Iza eteričnog naslova skriva se moćan glazbeni program posvećen jednoj od najvećih pjevačkih diva s ovih prostora, Ljiljani Molnar Talajić. Pjevačica je to koja je izgradila svjetsku karijeru na pozornicama Metropolitan opere u New Yorku, Convent Gardena u Londonu, Arene u Veroni te Bečke državne opere. Istodobno se posvetila i domaćoj sceni te vrijednom pedagoškom radu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, ostavivši tako neizbrisiv trag na hrvatskoj i svjetskoj pjevačkoj sceni 20 stoljeća.

Zahvalnost divi koja nas je napustila još 2007. godine, koncertom u Svečanoj dvorani Sveučilišta iskazat će sopranistica Ivana Lazar.
Ivana Lazar je članica Opere HNK Zagreb, istaknuta interpretatorica baroknog glazbenog repertoara, najčešće u suradnji s Hrvatskim baroknim ansamblom i ansamblom Camerata Garestin i česta gošća orkestara kao što su Simfonijski orkestar HRT – a, Zagrebačka filharmonija, Sarajevska filharmonija te brojnih hrvatskih komornih orkestara.

Program sastavljen od djela Richarda Straussa, Ivane Lang, Claudea Debussyja, Huberta Pettana, Adalberta Markovića i Julesa Masseneta izvest će uz klavirsku pratnju Danijela Detonija. Radi se o pijanistu mlađe generacije koji uz pedagoški rad na Muzičkoj akademiji u Zagrebu podjednako strastveno njeguje komorno i solističko muziciranje, a među hrvatskim glazbenicima jedan je od najomiljenijih korepetitora.

Ivana Lazar i Danijel Detoni