Održana je još jedan dodjela nagrada BRIT u Londonu, gdje su se skupila mnoga velika glazbena imena kako bi doznala tko će se kući vratiti s još jednim sjajnim kipićem

brit awardsS čak pet nominacija vodio je Sam Smith koji je do zadnje runde bio favorit publike i medija, no čini se kako je struka veću naklonost dala Smithovom kolegi Edu Sheeranu koji je osvojio čak dvije nagrade, onu za najbolji album te za najboljeg britanskog solo izvođača.

Iako ga je nekoliko nagrada zaobišlo, Smith se okitio nagradom za najboljeg novog izvođača. Soul-pop diva Paloma Faith proglašena je najboljom britanskom izvođačicom, a Taylor Swift najboljom međunarodnom izvođačicom.

Dok su se glazbenici veselili nagradama i dobili razlog za slavlje, publika i gledatelji tokom večeri mogli su uživati u brojnim nastupima. Sam Smith izveo je aktualan singl “Lay Me Down”, a Paloma Faith svoj hit singl “Only Love Can Hurt Like This”.

Nastupila je i Taylor Swift, te Kraljica popa Madonna koja je tijekom nastupa imala problema s ogrtačem te pala s pozornice. No, legendarna pjevačica ustala je i nastup odradila do kraja kao prava profesionalka.

Popis dobitnika:
Najbolji album: Ed Sheeran – ‘X’
Najbolja britanska izvođačica: Paloma Faith
Najbolji britanski izvođač: Ed Sheeran
Najbolja grupa: Royal Blood
Najbolja međunarodna izvođačica: Taylor Swift
Najbolja međunarodna grupa: Foo Fighters
Najbolji video: One Direction – ‘You And I’
Najbolji singl: Mark Ronson Ft Bruno Mars – ‘Uptown Funk’
Najbolji novi izvođač: Sam Smith
Najbolji međunarodni izvođač: Pharrell Williams

{youtube}d2cEJSmzCwM|500|400|0{/youtube}

facebook.com/BRITAwards, antenazagreb