Uhićen prvi prosvjednik! Pokušali probiti blok hrvatske policije. Zahtijevaju od policije da ih pusti do šatora hrvatskih branitelja!

occupy branitelji1 776163S0

Iako se oko 14 sati činilo da će u ‘marš na Savsku’ svega četrdesetak ljudi, broj okupljenih se do 14.30 povećao pa su prosvjednici, predvođeni pokretom Occupy Croatia, krenuli prema Savskoj.

Kako javlja Hina, formirala se grupa od oko 200 ljudi, s transparentima u kojima se ističe da iza prosvjeda u Savskoj stoje Josip Klemm i Tomislav Karamarko. Ispred Occupy Hrvatske progovorio je Dražen Heroić, inače iz Udruge slobodarskih aktivista.

”Mi više ne možemo dopustiti bujanje nacionalizma, sve je to već bilo viđeno u Vukovaru kad su se rušile ploče s ćiriličnim natpisima, šatoraši ne predstavljaju branitelje u cjelini, već je to jedna mala skupina koja brine za svoju guzicu”, rekao je Heroić za Tportal.

occupy branitelji1 776196S0

S druge strane, kod zgrade Ministarstva branitelja okupilo se nekoliko stotina branitelja. Došli su u znak podrške suborcima.

Ćiro Blažević, stao je također na stranu branitelja u šatoru.

”Prosvjed u organizaciji Occupy Croatia je sramota! Riječ je o antidržavnim elementima. To je jad i čemer da to mediji uopće prate”, rekao je Ćiro, a prenosi Večernji.

Prema posljednjim informacijama 24sata, policija je zaustavila kolonu između Savske i Vukovarske. Dio prosvjednika pokušao je probiti kordon. Direktno, foto Goran Mehkek / CROPIX

occupy branitelji1 776223S0

Leave a Reply

Your email address will not be published.