Skip to content

Korizma za uskrsnu preobrazbu obitelji

i devcic

Korizmena poruka riječkoga nadbiskupa Ivana Devčića

Rijeka – “U nedjelju 2. veljače, kada se slavi Dan života … otpočeli smo neposrednu pripremu u našim biskupijama i župama za Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji na Trsatu. Svjesni smo, naime, da će biti malo koristi od toga, kao i od drugih sličnih susreta i skupova, ako im ne prethodi intenzivna duhovna obnova”, piše riječki nadbiskup Ivan Devčić u svojoj korizmenoj poruci.

Ako je obitelj u lošem stanju, ne mogu u dobrom stanju biti ni društvo ni Crkva. “Zato je briga za obitelj područje na kojemu mogu surađivati svi, i društvo i Crkva, zapravo sve skupine i svi pojedinci kojima je stalo do istinskog dobra čovjeka”, piše nadbiskup. Problemi s kojima se “kao kršćani moramo uhvatiti u koštac”, kako ističe papa Franjo, svakako su bijeg od braka i od odgovornosti, individualistički stil života, ravnodušnost te zatvorenost u vlastiti egoizam.

Korizma je vrijeme obraćenja i obnove za sve. Ta obnova posebno je potrebna “bračnim drugovima i svim članovima obitelji jer bez odlaska s Isusom u ‘pustinju’ posta, molitve i dobrih djela nema istinskog zajedništva ni radosti uskrsnoga jutra”, ističe nadbiskup Devčić u poruci. (IKA, Photo: www.soundset.hr)