Skip to content

KHL – Medveščak u Podolsku poražen 3:1.

medvescak vityazMedveščak je u Podolsku tijesno poražen rezultatom 3:1.

Medveščak je u Podolsku odigrao svoju posljednju gostujuću utakmicu sezone, a u napetoj i neizvjesnoj utakmici pobjednik je odlučen tek u posljednjoj trećini.

“Ovo je bila teška utakmica, imali smo samo 14 igrača. Momci su se danas trudili, držali su utakmicu neizvjesnom koliko je to bilo moguće”, prokomentirao je utakmicu trener Doug Shedden.

Bill Thomas je u 9. minuti imao odličnu priliku da načme mreže kada je uspio osvojiti pak i sjuriti se sam prema golmanu unatoč igraču manje Medvjeda, no Harri Sateri je uspio obraniti njegov udarac. Mark Owuya je odličnom obranom održao nulu na semaforu obranom Dmitriju Šitikovu u 13. minuti. Ipak, u 16. minuti Owuya je bio bespomoćan, Vitezi su preko Aleksandra Kučarjavenka uspjeli iskoristiti svoj drugi powerplay za 1:0. Vitezi su u prvoj trećini imali 13 udaraca prema golu zagrebačke momčadi.

“Nije bilo toliko loše iako smo igrali s malo igrača, svi smo igrali dosta minuta. Veselimo se povratku kući i nadamo se dvjema pobjedama za naše navijače”, rekao je Mike Glumac.

U 26. minuti solidnu su priliku pred Sateriem imali Glumac i Edwin Hedberg, no finski golman uspio je obraniti oba udarca. U 32. minuti Medvjedi su konačno uspjeli smjestiti pak u mrežu Vitjaza. Strijelac je bio Thomas, a velike zasluge idu Hedbergu i Geoffu Kindradeu koji su upisali asistencije.

“Današnja utakmica bila je više iscrpljujuća jer nas je bilo manje, ipak je ovo jaka liga. Igrali smo najbolje što smo mogli i dugo smo utakmicu držali u egalu”, rekao je Andrew Hutchinson.

U posljednju su trećinu obje momčadi ušle dosta oprezno, a u 47. minuti Vitezi su stigli do novog vodstva. Strijelac je bio Georgij Berdjukov. 2 minute prije kraja utakmice Šikitov je mogao i definitivno potvrditi pobjednika kad mu se otvorio put prema golu zagrebačke momčadi, ali Mark Popovic je u zadnji čas uklizio te su suci dosudili kazneni udarac koji je Owuya obranio. Trener Shedden odmah nakon toga pokušao je s vađenjem golmana, ali rezultat je bio suprotan željama Medvjeda – Vitezi su uspjeli osvojiti pak, i Kučerjavenko jepoentirao u praznu mrežu zabivši tako svoj drugi pogodak i postavivši konačan rezultat.

VITJAZ PODOLSK – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

PODOLSK – Ledena palača. Gledatelja: 1820. Suci: Belov, Jerabek, Palej, Fatejev.

STRIJELCI:
1:0 VIT Kučerjavenko (Berdjukov, Koroljov, 16) PP1
1:1 MED Thomas (Kindrade, Hedberg, 32)
2:1 VIT Mamin (Berdjukov, 47)
3:1 VIT Kučerjavenko (Berdjukov, 59) EN

VITJAZ: Sateri, Lisutin, Sjemenov, Horak, Kempe, Afinogenov, Buhanko, Kousal, Vaščenko, Koroljov, Kučarjavenko, Bedrjukov, Cjaganov, Šitikov, Porseland, Golovkov, Jakubov, Mamin, Viglazov, Kokšarov, Seleznjov.

KHL MEDVEŠČAK: Owuya, Tomljenović, Kindrade, Hutchinson, Flood, Morrisonn, Katic, Popovic, Thomas, Martinović, Hedberg, Glumac, Murray, Pelletier, Segal, Wright.

ISKLJUČENJA: Vitjaz 10, Medveščak 10.

UDARCI NA GOL: Vitjaz 32, Medveščak 20.

Medvescak