Izložba Vis i anatomija otoka u Galeriji Modulor

Sl. 5. dizajn simpozij

Od 2012. godine na otoku Visu provodi se petogodišnji program pod nazivom „Anatomija otoka” čiji je cilj podizanje razine kulturne ponude otoka Visa. Program se realizira kroz simpozije i radionice, te prateće projekte, a svake se godine organizira i prateći simpozij sa gostima-predavačima iz Hrvatske i svijeta. Rezultat tog programa je i istoimena izložba koja će u Galeriji Modulor biti otvorena 24. veljače u 19 sati. Autor izložbe je Boško Budisavljević, d.i.a., a otvorit će ju dr.sc. Iva Niemčić.

Izložba prikazuje dosadašnje rezultate i prijedloge te foto-dokumentaciju nastalu tijekom trajanja projekta . Sama izložba sastoji se od dva dijela. U prvom je prikazana kratka povijest otoka Visa, karakteristični objekti graditeljske baštine i elementi bioraznolikosti otoka. Uz to je prikazana bogata aktualna kulturna djelatnost otoka kroz plakate kojima se ta događanja najavljuju.

U drugom djelu su prikazani studentski radovi s radionica. Ovi radovi pokazuju mogućnosti podizanja kulturne ponude arheoloških lokaliteta i povezivanja grada s tim sadržajima.

Za vrijeme trajanja izložbe biti će održana i predavanja s gostima-predavačima sa suradničkih institucija: Agronomskog fakulteta, Ekonomskog instituta, Instituta za drustvena istrazivanja, Instituta za etnologiju i folkloristiku.

Klapavica 2013