Turistička ponuda za domaće i strane turiste: vožnja tenkom

tenk turisti

Udruga tenkista Hrvatske vojske od iduće turističke sezone planira turiste voziti u tenkovima, kao dio turističke ponude svoje zadruge koju uskoro namjeravaju registrirati, javlja Hina

tenk turisti

Kada registriramo istoimenu zadrugu, zaposlit ćemo prve radnike, naravno branitelje i krenuti u nabavku tenkova za ovaj posao’, rekao je koordinator udruge Mario Franić, dodajući kako će ovaj projekt kandidirati i za sredstva EU. Od države očekuje pomoć u dobivanju koncesije na zemljišta na kojima bi gradili poligone.

– Trebalo bi nam oko 40 hektara i tu očekujemo pomoć države. Osim poligona, gradili bi i hostele, restorane i ostalu turističku ponudu’, kazao je Franić. Istaknuo je kako planiraju gradnju više poligona, a osim Ravnih Kotara koji bi im bili najatraktivniji zbog blizine mora, spominje i okolicu Slunja, Karlovca i Knina.

Inače, Udruga tenkista djeluje na razini Hrvatske kao jedna od brojnih braniteljskih udruga, čiji se članovi žele baviti poduzetništvom. Predsjednik zadarske županijske podružnice udruge Branko Morić ističe kako o ovome projektu ne govore puno u javnosti, kako se nešto ne bi izjalovilo, te da će pokušati nabaviti rashodovane tenkove HV-a koje bi obnovili i prilagodili svojoj ponudi.

– Ako ne uspijemo u Hrvatskoj, pokušat ćemo nabaviti stare tenkove u inozemstvu, nakon čega ćemo sagraditi poligone i ostale prateće sadržaje – rekao je Morić.

U udruzi su uvjereni da bi ovakvim projektom privukli brojne turiste, domaće i strane. Zadruga sa sjedištem u Zagrebu djelovala bi na području cijele Hrvatske, a osnivači su joj zadarski i sinjski tenkisti. Udruga trenutačno broji 2.000 članova. Hina