Sjajni koncert prvakinje Opere HNK-a Mire Vlahović uz Valentinovo

mira vlahovic 4

Solistički koncert pod nazivom Večer ljubavnih pjesama i poezije koji je održala Mira Vlahović, prvakinja Opere HNK-a u Zagrebu, oduševio sve prisutne u Maloj dvorani POU-a

U organizaciji POU-a i Koncertne direkcije Zagreb, a u okviru cilkusa koncerata Zagrebački glazbeni prsten, u subotu navečer, 14. veljače, na Valentinovo, solistički koncert pod nazivom Večer ljubavnih pjesama i poezije, u Maloj dvorani POU-a, održala je Mira Vlahović, prvakinja Opere HNK-a u Zagrebu.

mira vlahovic 3

Dvorana je bila popunjena do posljednjeg mjesta, a publika je i ovog puta imala prilike čuti, neke od najljepših ljubavnih pjesama klasične literature u, i ovog puta, vrhunskoj interpretaciji Mire Vlahović. Posebnost koncerta bili su prijevodi pjesama, koje je osobno vrlo nadahnuto izdeklamirala. Doživljaj večeri upotpunila je korištenjem i instrumenata, kastanjeta za Španjolsku pjesmu i defa za Ciganske pjesme. Nisu izostali niti dodaci za oduševljenu publiku, pa smo čuli i hrvatske autore. Dvorana, za tu prigodu, bila je posebno uređena. Akkcent je bio na crvenim ružama, simbolu ljubavi. Oni koji su, između raznih mogućnosti da proslave taj dan, odlučili doći na koncert, nisu pogriješili, jer su u posebnom ambijentu, mogli uživati u prekrasnoj glazbi i izvedbi te, oku ugodnoj pojavi Mire Vlahović.

mira vlahovic 2

Na samom početku koncerta, ispričala nam je jednu od najpoznatijih legendi o Sv. Valentinu, koja potječe iz 3.st. i vezana je za proslavu dana ljubavi i rekla da, iako mnogi vole reći da je to produkt zapadnjačke kulture koju smo, eto i mi prigrlili i da je to samo jedan od marketinških trikova, ne slaže se sa time, jer pored mnogobrojnih blagdana i raznoraznih dana koje obilježavamo, možemo slaviti i taj dan, kao simbol svega što nas u životu pokreće i što je vrijedno postojanja – a to je ljubav.

Tekst: Izida Thomas, Foto: Akademija-Art

mira vlahovic 1