Posljednja fotografija Davora Vukovića

Davor Vuković Dado u društvu kipara i slikara Željka Karaule u Zaprešiću

davor vuković i željko karaula

U svom ateljeu u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću iznenada, u 64. godini života, napustio nas je hrvatski slikar, pjesnik, umjetnik i diplomirani ekonomist Davor Vuković Dado. Davora smo svakodnevno mogli sresti na ulicama Zaprešića na svom putu od ateljea do stana ili na Novim Dvorima. Davor nam je stalno u mislima. Nikako se ne možemo smiriti zbog njegovog iznenadnog odlaska.

Ovo je posljednja fotografija Davora Vukovića Dade u društvu kolege i prijatelja Željka Karaule, a snimio je Rajko Polić. 

Ispraćaj Davora Vukovića Dade održati će se u petak, 20. veljače 2015., u 10:40 sati na Krematoriju (Mirogoj) u Zagrebu.

Davor Vuković jedini je hrvatski autor uvršten u knjigu “The Best Modern and Contemporary Artists”, koja je predstavljena u Rimu u galeriji L’Agostiniana na Piazzi del Popolo. Vukoviću je u knjigu uvršteno Adriatic Wonder (Jadransko čudo), lanjsko djelo (akrilik na platnu), koje je dominiralo i njegovom lanjskom izložbom u New Yorku (Broadway Gallery). Svaki od 297 zastupljenih autora predstavljen je jednom reprodukcijom i kratkim opisom, uz kontaktne podatke. Uz dvadesetak svjetski renomiranih imena (npr. Chagall, Klee, Picasso, Mirň, Pollock, Warhol itd.) većina ostalih, razvrstanih u nekoliko stilskih grupa, manje su razglašeni – ali riječ je, koliko smo mogli ustanoviti, o autorima s dobrom prođom u galerijama, pa bi moglo biti da su autori Salvatore i Francesco Saverio Russo bili vođeni baš aktualnim galerističkim kriterijem. Vukoviću je u knjigu uvršteno Adriatic Wonder (Jadransko čudo), lanjsko djelo (akrilik na platnu), koje je dominiralo i njegovom lanjskom izložbom u New Yorku (Broadway Gallery). Jutarnji list, 2013.

Davor Vukovic-Broadway Gallery 31