Skip to content

Poklade u Metkoviću u znaku najmlađih

Nekoliko stotina raznobojnih maski prodefiliralo je u nedjelju poslijepodne metkovskim ulicama

met pok

Dominirale su maske iz kućne radinosti, alegorijska kola posvećena društvenim zbivanjima i događanjima, a pažnju su plijenile grupne maske poput uprizorenja kulte serije „Alo alo” na metkovskim ulicama za što su se pobrinuli kafe bar Bolero i njegovi gosti. Osnovno školci su bili vile i sladoledi a gimnazijalci su se poput Vorija i Duvnjaka prerušili u šeike, dok su drugi srednjoškolci uprizorili „Metković kao grad duhova” u kojem je svadba jedina zabava.

Turistička zajednica i Pokladno društvo i ove su se godine potrudili u Metković donijeti dašak Ria ili Venecije, a ako je suditi po kreacijama zasigurno su i uspjeli.

Ovogodišnje pokladne svečanosti u Metkoviću se nastavljaju čitanjem oporuke i izricanjem presude „Marku Krnjevalu”, koji ove godine utjelovljuje gradskog komunalnog redara, koji naplaćuje parking i kazne za krivo parkiranje.

Tako će Krnjeval biti spaljen za sve loše što je Metković snašlo u prošloj godini, a ludovanje i zabavljanje se nastavlja do utorka, kada će se presuda okrivljeniku izvršiti na metkovskoj rivi. Stanislav SOLDO/DV, Foto Denis Jerković / Cropix