Skip to content

Međunarodna izložba vinskih pehara i vrčeva – Zelina 15

zelina2

Umjesto u 12:00 sati, kao što je bilo najavljeno, otvorenje Međunarodne izložbe vinskih pehara i vrčeva ZELINA 15, zbog velikog zanimanja za ceremoniju inauguracije nove Predsjednice RH gospođe Kolinde Grabar Kitarović, pomiče se na 18 sati u nedjelju 15. veljače 2015.

Zahvaljujući gospodinu Vilku Žiljaku, Sveti Ivan Zelina i Hrvatska već više godina imaju i međunarodnu izložbu vinskih pehara i vrčeva. Kako bi ova izložba bila što zamiljivija propozicijama za izlaganje se potiće izrada funkcionalnih, alernativnih i humorističkih uradaka. Mogu se izlagati djela u svim materijalima kao što su keramika, staklo, metal, plastika i kompozitni materijali. Selektor radova i autor izložbe je Hanibal Salvaro.

Pred samo otvaranje izložbe žiri u sastavu: Ivančica Cvitić Znidarčić, Tito Kosty, Zrinka Pillauer Marić, Danijel Režek i Irena Škrinjar, odredit će nagrade i druga priznanja. Katalog izložbe sa svim podatcima bit će prezentiran prigodom zatvaranja izložbe u nedjelju 1. ožujka u 12 sati.

Ovom izložbom je Galerija Žiljak još jednom pridonijela bogatsvu i zanimljivosti umjetničkih priredbi u Hrvatskoj. No to nas ne iznenađuje ako se samo malo podsjetimo množine održanih kvalitetnih izložaba, zatim tradicionalnih proslava Martinja i drugih umjetničkih događaja i druženja u ovoj galeriji.

Izložit će se djela slijedećih autora:
Štefanija Baranašić, Vanda Bilinski, Vedran Bišić, Kornelija Dretar, Ivana i Stefan Enev (Bugarska), Nadica Eichhorn, Tradicijska keramika Etiopija, Gaetano Fasano (Italia), Narcisa Glažar, Đurđica Horvat, Nevenka Horvat Stehr, Nataša Kabalin, Nivea Kafol (Slovenija), Pavlina Klarić Halić, Vera Kovačić, Ljubica Lovrenčić, Marta Milunić, Zorka Milley, Dorica Pezić Mijatović, Laura Reinbow, Ankica Ribarević, Hanibal Salvaro, Lidia Salvaro, Saman Shop (Italija), Nicol Sinković, Irena Škrinjar, Renata Trifunović i Nada Žiljak

zelina

Organizator:
Likovni art dizajn centar LADICA, Zagreb