Skip to content

760 filmova za 6. VAFI

VAFI 5 studio DA

Nevjerojatnih 760 prijava na 6. VAFI
VAFI puca po šavovima

Nakon prošlogodišnjeg broja od 237 filmova iz 32 zemlje u sekciji JUNIOR (autori do 18 godina), ove godine na VAFI JUNIOR pristiglo je gotovo sto filmova više – 336 filmova iz čak 42 zemlje. Po kategorijama najviše prijava ima MIDI – 184 filma, dok MINI ima 79, a MAXI – 73 filma.

VAFI 4 MTV

Kategorija MINI odnosi se na autore do 10 godina, MIDI od 11 do 14 godina, a MAXI na one od 15 do 18 godina. Te iste kategorije ima i SENIOR, ali se godine odnose na dob gledatelja. SENIOR je nova sekcija festivala kojojm se žele približiti veliki i mali animatori te staviti u prvi plan animirani filmove ZA djecu i mlade i OD djece i mladih – naime, SENIOR sekcija posvećena je upravo animiranim filmovima ZA djecu i mlade, dok je JUNIOR sekcija za filmove OD djece i mladih.

171 film iz 42 zemlje imao je prošli SENIOR, dok je ove godine prijava bilo dva puta više – 424 filma iz 58 zemalja. Pred selektorima je težak posao, a u planu je da selekcija završi početkom ožujka. JUNIOR selektori su Božidar Trkulja i Vjekoslav Živković, dok će SENIORE selektirati Dubravka Kalinić-Lebinec i Sandra Malenica.

VAFI 5 otvaranje

VAFI će se održati od 21. do 26. travnja 2015. godine u Varaždinu, a uz službene projekcije te program filmova posvećen ovogodišnjem partneru – Australiji, VAFI priprema i niz zanimljivih radionica, predavanja te još jedan okrugli stol. Svoj dolazak već sada su najavili gosti iz Australije, Brazila i Belgije, a istaknimo da je VAFI podržan i od Veleposlanstva Australije te Ureda pravobraniteljice za djecu.

VAFI 5 radionica