Vlada Republike Hrvatske provodi plan za početak bušenja u cijelom Jadranu: na kratkoj udaljenosti od naših najljepših obala, u poluzatvorenom moru gdje bi najmanje curenje nafte moglo uzrokovati nepopravljivu ekološku katastrofu

Ali odluka nije konačna, imamo 3 dana prije nego što se javna rasprava o ovom projektu zatvori

14420 croazia avaaz7 1 460x230unnamed1Agencija za ugljikovodike je mala agencija, već sada pod ogromnim pritiskom: tisuće poruka u njihov inbox mogao bi biti posljednji udarac da ih uvjeri kako je nužno zaustaviti projekt ukoliko se ne žele suočiti s neviđenom mobilizacijom. Kliknite ispod kako biste poslali poruku:

https://secure.avaaz.org/en/stop_croatia_oil_drilling_sam_hr_2/?bvUUSab&v=53703

I hrvatske i međunarodne organizacije već su sastavile čitave dosjee koji pokazuju da ovaj projekt stavlja u veliki rizik cijeli jadranski okoliš i život. S pravnog gledišta bilo bi dovoljno da se zaustavi projekt. 

No, ovaj projekt je također besmislen s ekonomskog gledišta: oko 100 milijuna od prosječnih godišnjih investicija obećanih od multinacionalnih naftnih tvrtki su ništa u usporedbi sa 7 milijardi eura godišnje od turizma, koje se stavljaju u opasnost. Stotine tisuća turista diljem Jadrana, od Italije, do Grčke i Slovenije već se mobiliziraju, što pokazuje da ovo dovodi u opasnost hrvatsko gospodarstvo! 

Sada samo moramo pokazati da postoji veliko protivljenje iz cijele zemlje, i to će upravo biti previše pritiska na njih, da bi mogli mirno nastaviti naprijed s projektom. Imamo samo 4 dana da nas čuju, pošaljimo im poruku sada:

https://secure.avaaz.org/en/stop_croatia_oil_drilling_sam_hr_2/?bvUUSab&v=53703

Avaaz zajednica već je bila presudna za spašavanje grčkih plaža na Jadranu prije samo nekoliko mjeseci, i da se zamrzne sličan projekt na talijanskoj strani. Učinimo isto u Hrvatskoj.

Odgovori