Najava – Radionica i lab glasa i pjevanja s Anne-Marie Blink

Anne-Marie Blink 1

Anne-Marie Blink  1

Radionica i lab glasa i pjevanja, nizozemske umjetnice Anne Marie Blink održat će se od 02. do 08. ožujka u Polukružnoj dvorani &TD-a

Pjevanje se oduvijek veže s dubokim emocijama. Upravo izražavanje naših emocija čini pjesmu osobnom i dirljivom budući se naše tijelo ponovno spaja s pjevanim emocijama. Kad smo pronašli pjesme koje nas dodiruju, tražit ćemo način da ih povežemo s našim osjećajima kako bi mogli pjevati koristeći cijeli tjelesni, vokalni i emocionalni aparat. Istraživat ćemo glas kao energiju vibracije, emociju. Radeći na relaksaciji i dahu dovest ćemo glas u dublje stanje u tijelu gdje emocije slobodno struje, a pjesma pronalazi svoj identitet.

Participacija za radionicu je 500 kn, a za lab 385 kn.
Kad: 02.-06.03. od 10 do 16 sati = radionica & 07. i 08.03. od 10 do 18h = lab

Prijave s vašim kratkim životopisom, motivacijskim pismom i kontaktom (mobitel i e-mail) primaju se na edukultura.sc@gmail.com do 22. veljače, u ponoć.

Anne-Marie Blink  2RADIONICA

Što je s nježnošću? podnaslov je ove radionice glasa i pjevanja koja vas poziva da kroz pet dana istražite stvarne kvalitete nježnosti. U našoj se kulturi nježnost i ljubav najčešće povezuju s odnosom roditelja i djece. Taj se svijet čini topao i podržavajući, izražavajući duboke osjećaje ljubavi, ali za mnoge stvarnost je potpuno drugačija. U fizičkim i glasovnim vježbama susret ćemo s osobnom poviješću svog tijela i glasa te ćemo kroz njih pokušati otkriti nježnost prema sebi, svom glasu ali i prema partneru i/ili grupi. Istražujući, izražavajući se, pozivajući i pjevajući o temi koja je toliko bliska našem srcu povezat ćemo se ne samo s našom osobnom poviješću već i s poviješću naših predaka. U povijesti čovječanstva nježnost i ljubav često su povezane s nasiljem. Dovoljno je zamisliti majku koja drži bolesno dijete suočena s nasiljem bolesti ili rata ili dvoje ljubavnika suočenih s nasiljem rastanka. Prva dva dana biti će posvećena vježbanju nježnosti kroz vježbe otvaranja tijela i glasa te pjevanja. Posljednja tri dana, pozivamo vas da donesete pjesme (ako netko želi raditi na pokretu ili tekstu također je moguće) po svom izboru. Kroz cijelu radionicu pjevat će se pjesme u čijoj je srži pitanje nježnosti. Razmislite o uspavankama ili ljubavnim pjesmama iz svih krajeva svijeta.

VOKALNI LAB

U intenzivnom radu od 8 sati dnevno, dublje ćemo istraživati pitanja koja smo pronašli u sebi te u radu na netoj završenoj radionici. Ovaj rad otvoren je za sve koji su s Anne-Marie radili bar jednom, ili još bolje, više puta. Intenzivan rad uključivati će zanimljive pjesme, rad s tijelom te istraživanje primitivnog glasa i pjevanja.

Radionicu vodi Anne-Marie Blink (www.andereklank.nl). Voditeljica koristi „primitivni glas“ kako bi otvorila glas i dala polaznicima mogućnost da upoznaju cijelo tijelo i njegove potpune vokalne mogućnosti. Anne-Marie radi kao instruktorica glasa, voditeljica nekoliko zborova, pjevačica različitih stilova i održava radionice u Belgiji, Engleskoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Sloveniji, SAD-u i drugdje. Završila je Glas i didaktiku podučavanja i dirigiranja na konzervatoriju. Pohađala je mnoge tečajeve iz područja glasa, emocija i glazbe svijeta (world music). Također, koristi glas i pjevanje u terapeutske svrhe.

Radionica je namijenjena studentima i profesionalnim umjetnicima, odnosno svima onima kojima je u središtu zanimanja izvedba i izražajne mogućnosti izvođača, bio on/a muzičar/ka, kazalištarac/ka, vizualac/ka, performer/ica ili glasovni/a entuzijast/kinja.

Ponesite ugodnu odjeću u kojoj se možete slobodno kretati i rastezati, tople čarape i bocu vode. 

Radionica se realizira u sklopu projekta Edukultura SC Kulture promjene Studentskog centra, uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba.