Skip to content

Bura u Dalmaciji lomila sve pred sobom, pomorski promet u prekidu

Jaki udari bure i sjevernog vjetra koji su od nedjelje popodne zahvatili Split i okolicu, te u noći bili u pojačanju, prekinuli su trajektne i katamaranske veze s otocima, a bilo je i više intervencija vatrogasaca zbog stabala koja je čupala bura

makarska bura

Zbog jakog vjetra došlo je do kvara na dalekovodu, pa su stanovnici Korešnice kod Splita jutros bez struje. No radi se na uklanjaju kvara.

Po izvješću HAK-a, u prekidu su trajektne linije: Split-Supetar, Sućuraj-Drvenik, Split-Rogač, Sumartin-Makarska te katamaranske linije: Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split i Vis-Split.

Splitski i makarski vatrogasci sinoć i jutros su morali intervenirati zbog srušenih stabala. U Splitu je u 22.50 sati preko prometnice u Križanićevoj ulici palo stablo i oštetilo parkirani osobni automobil.

Prema prvim informacijama makarskoga Gradskog centra Osejava, olujna bura nije pričinila veće štete na gospodarskim ni drugim objektima, a manje štete zabilježene su na prometnim znakovima, reklamama, tendama, u maslinicima i borovoj šumi.

Jutros oko tri sata dva su bora pala preko ceste kod hotela Lav zbog čega su intervenirali pripadnici DVD-a Podstrana. Tri sata kasnije velika grana bora pala je na cestu u Šimićevoj ulici u Splitu, dok se bor opasno nagnuo i zaprijetio da će pasti te su na terenu djelatnici Parkova i nasada.

U Makarskoj, na adresi don Mihovila Pavlinovića, vatrogasci su tijekom noći na teren morali zbog palme koja nije izdržala udare vjetra. Petero vatrogasaca je s dva vozila došlo intervenciju, ispilali i uklonili palmu. hina, foto Ivo Ravlic / CROPIX

See also  Neka nikad ne nestanu običaji - proslavljen blagdan Martinja