Skip to content

Odbijena žalba Ine na rješenje o poreznom dugu

gorivoIna je priopćila kako su zaprimili rješenje Porezne uprave kojim se njihova žalba na dodatnu retroaktivnu poreznu obvezu u rafinerijskom poslovanju u iznosu od 328 milijuna kuna za 2010.i 2011. godinu odbacuje kao nepravodobna.

U Ini smatraju kako su navedenu žalbu uložili u zakonski propisanom roku i ističu da će poduzeti sve dostupne pravne korake kako bi osporili rješenje Porezne.

– Ponovo ističemo kako je INA svoju poreznu obvezu obračunala u skladu s najboljom poslovnom praksom i relevantnom regulativom, primjenjujući Međunarodne računovodstvene standarde. Stoga INA smatra kako je metodologija procjene Porezne uprave u spornom rješenju, neutemeljena. Odluke o dodatnim retroaktivnim poreznim obvezama, zajedno s nepredvidljivim regulatornim okvirom, otežavaju poslovanje i mogućnosti ulaganja. U kontekstu rafinerijskog poslovanja to se posebno odnosi na financijski zahtjevne i kompleksne investicije poput izgradnje postrojenja za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka – zaključuju u priopćenju. hina