Ne znaju desni što rade lijevi

markovic

Priopćenje HSP-a Osijek u kojem reagiraju na najavu donošenja ODLUKE O ODREĐIVANJU NAKNADE TROŠKOVA ZA RAD PREDSJEDNICIMA, POTPREDSJEDNICIMA I ČLANOVIMA VIJEĆA MJESNIH ODBORA I GRADSKIH ČETVRTI, u kojem se protivive donošenju iste odluke jer smatraju da vijećnici po GČ i MO i dalje svoj posao trebaju obnašati volonterski

markovic

Na sjednici Gradskog vijeća grada Osijeka zakazanoj za 12. veljače 2015. godine na klupama gradskih vijećnika naći će se PRIJEDLOG ODLUKE O ODREĐIVANJU NAKNADE TROŠKOVA ZA RAD PREDSJEDNICIMA, POTPREDSJEDNICIMA I ČLANOVIMA VIJEĆA MJESNIH ODBORA I GRADSKIH ČETVRTI.

Radi se o Odluci koja će grad Osijek na godišnjoj razini koštati oko 300.000 kuna.

Odluka po kojoj bi se predsjednicima Vijeća isplaćivalo po 130 kuna, a zamjenicima i članovima vijeća po 100 kuna mjesečno u situaciji u kojoj se nalazi proračun grada Osijeka, mi u HSP-u smatramo nepotrebnom i neprimjerenom u ovom trenutku.

U HSP-u smo slijedom najava iz HDZ-a sa nedavne konferencije za medije očekivali u najmanju ruku smanjenje vijećničke naknade gradskih vijećnika, a umjesto toga smo dobili još jedan prijedlog koji iziskuje novo opterećenje gradskog proračuna. Ovaj prijedlog je pokazatelj da vladajuća većina u gradskom vijeću djeluje totalno ne koordinirano, najblaže rečeno:„Ne znaju lijevi što rade desni”.

Napominjemo da su do sada svi vijećnici u Gradskim četvrtima i mjesnim odborima svoje dužnosti obavljali volonterski i svi oni koji su svoj posao vijećnika u GČ i MO shvaćali kao rješavanje problema svojih susjeda i sumještana, svoju vjećničku dužnost će i dalje obnašati s naknadom ili bez nje.

Sugeriramo svim gradskim vjećnicima da ovaj prijedlog odbiju jer predviđeni novac se može iskoristiti na puno boljih načina i za bitnije potrebe naših sugrađana.

Ukoliko ovaj prijedlog Odluke ipak bude usvojen na Gradskom vijeću, vijećnici HSP-a u vijećima Gradskih četvrti odlučili su ukupni iznos naknada uplatiti u humanitarne svrhe, prije svega udrugama koje se skrbe o djeci s posebnim potrebama, te članovima HSP-a slabijeg imovinskog stanja.

HRVATSKA STRANKA PRAVA
Podružnica Osijek
Drago Marković, predsjednik