Haag: Mir, mir, mir, nitko nije kriv, ava, ava, ava, nitko nije krava

wide-xxlarge

Međunarodni sud u Haagu odbacio je Hrvatsku i Srpsku tužbu za genocid i čestitao pravnim timovima na dobro zarađenom poslu

wide-xxlargeNovi regionalni hit show “Tvoj genocid zvuči kriminalno” upravo je završio svoj veliki finale u Haagu. Međunarodni sud odbacio je i Hrvatsku tužbu za genocid i Srpsku protutužbu za genocid.

– Sa 11 na prema 6 glasova odbacuje prigovor koji je iznijela Srbija i utvrđuje da je u nadležnosti odlučivati i o događajima prije 1992. Drugo, sa 15 na prema 2 glasova odlučuje se da se odbacuje hrvatska tužba. Treće, jednoglasno se odbacuje srpska protutužba – kratko su prokomentirali suci, koji su bili oduševljeni nastupima pravnih timova.

Od manjkavih dokaza do loše napisanih tužbi, pravni timovi posebno su očarali suce svojim nastupima o nadležnosti suda.

– Bilo je tu super kreativnih ideja. Moj osobni favorit su bili argumenti o drugom svjetskom ratu kao relevantnom za ovaj slučaj. Na kraju smo ipak morali odabrati pobjednika, ali kako se nismo mogli odlučiti, sve smo proglasili pobjednicima – ushićeni su bili suci.

Sud je priznao mnoštvo dokaza koji upućuju da je napravljen genocid, ali tvrde da namjera nije dokazana.

– Hrvatska vojska i snage su počinila djela genocida nad srpskim stanovništvom, no nije utvrđena namjera. Možda su to slučajno napravili? Ujedno Sud smatra da SR Jugoslavija nije mogla biti odgovorna za ono što se dogodilo prije nego što je postala potpisnicom Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida, a to je bilo 27. travnja 1992. godine. Znači, za zločine u Vukovaru Srbija nije odgovorna. Zapravo Srbija je mogla pobiti sve do Tokija preko Milwaukeeja prije tog datuma i nikom ništa – objašnjavaju u Haagu. news-bar