Stiže vrhunac snježnih oborina

Prvi dio poremećaja stigao je u regiju već jučer, bilo je snijega, kiše, jakoga vjetra, a lokalno i grmljavine, pa čak i tuče. Sve je to bio uvod u pogoršanje koje nam stiže danas

Snijeg-u-Gorskom-Kotaru-Foto-Petar-FABIJAN

Oborine će se tijekom četvrtka postupno proširiti na veći dio regije. Najmanje će ih biti na istoku i to će biti uglavnom kiša. Ta bi kiša na istoku mogla ostavljati žuti talog jer će donijeti pijesak iz Afrike.

Granica kiše i snijega bit će najvjerojatnije u zapadnoj Slavoniji odnosno na istočnim granicama Bosanske Krajine i na tuzlanskom području. Zapadnije od toga padat će snijeg, pogotovo koji će pogotovo navečer i sljedeće noći biti jak i obilan.

Tijekom današnjeg dana najviše snijega će pasti na karlovačkom području, u Gorskom Kotaru i Lici te zapadnoj i jugozapadnoj BIH. Snijeg će padati i u podvelebitskom primorju. U Dalmaciji i Hercegovini očekuje se lokalno jaka i obilna kiša s grmljavinom.

Bit će vrlo vjetrovito! Na kontinentu će puhati umjeren i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, koji će u drugom dijelu dana mjestimice na sjeveru imati vrlo jake udare. U Dalmaciji jak i vrlo jak levant i jugo. Na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura koja će kulminirati u noći, pa će nerijetko biti olujne jakosti s orkanskim udarima. Ova će bura vrlo vjerojatno iznimno jaka biti i u Rijeci koja je u većini situacija zaklonjena od bure.

Na zapadu će biti osjetno hladnije, a na istoku toplije nego jučer. Foto Petar FABIJAN