Premijera predstave “Galicija” u režiji Ive Srnec

galicija

ZAGREB – U Centru za kulturu Trešnjevka, u petak 6. veljače s početkom u 20 sati bit će premijera predstave “Galicija” u režiji Ive Srnec

Riječ je o predstavi koja okuplja profesionalne glumce i studente Filozofskog fakulteta, a nastala je kao dio projekta kojim su mladi umjetnici, studenti – amateri i profesionalci lani obilježili 100. obljetnicu od početka Prvog svjetskog rata. Prvi svjetski rat bio je znan pod nazivom Veliki rat ili Rat koji će okončati sve ratove no nažalost s vremenom se ispostavilo da taj rat nije okončao sve ratove jer svijet je nastavio ratovati i dalje.

Predstava je nastala u produkciji Točke na i, te u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka, Akademijom dramske umjetnosti i Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Riječ je o glavnom dijelu diplomskog ispita producentice Marine Trandler. Mentorica diplomskog projekta je dr.sc. Snježana Banović, red.prof.art. Redateljica predstave je Iva Srnec, dok je tekst Galicije dramatizirala Nina Gojić ubacivši u izvornu Galiciju djelove novela “Baraka pet be” i “Bitka kod Bistrice Lesne”.

Redateljica: Iva Srnec
Adaptacija teksta: Nina Gojić
Producentica: Marina Trandler , Tea Šarić
Scenografkinja: Marta Crnobrnja
Kostimografkinja: Ana Trišler
Asistentice kostimografkinje: Zrinka Suk, Marija Maja Jukić
Koreografkinja: Irena Mikec
Asistentica koreografkinje: Lana Krajačić
Autor Glazbe: Hrvoje Pandžić u suradnji s Matijom Antolićem
Dizajner svjetla: Zdenko Trandler
Voditelj rasvjete: Sanela Šolc