Skip to content

Samobor – Kamene ribice i origami mame velike i malene

Svjetlosno 2

Da Noć muzeja u malim muzejima i galerijama ne mora nužno biti prigodna prodaja publikacija i vođenje po stalnom postavu ove je godine pokazala samoborska galerija Prica koja je pripremila program za velike i malene – multimedijsku instalaciju, radionicu origamija, izložbu, koncert, predstavljanje slikovnice „Bajka iz plićaka”, spontano druženje uz svirku i pjesmu. Dovoljno da Hrvatski dom u Samoboru u petak uvečer posjeti nekoliko stotina ljudi.

Svjetlosno 1

„Svjetlosno podmorje” Dijane Nazor te Gordane i Zorislava Šojat i u danima nakon Noći privlače velike i male da uđu u predivnu multimedijsku ambijentalnu instalaciju – stilizirano podmorje naseljeno kamenim ribicama, projekcijama mora i ribica, nježnim zvukovima gitare u koje su diskretno utkani valovi, galebovi, dječji glasovi i crkvena zvona te mirisima lavande. Stotine vrtićke djece i mlađih školaraca posjetilo je ribice i svi se slažu – instalacija je zadivljujuća!

Svjetlosno 3

Zahvaljujući entuzijastima iz hrvatskog origami društva Sanji Srbljinović Čuček i Zdenku Lanoviću koji su u Noći muzeja učili publiku osnovnim potezima stvaranja papirnatih figura u Galeriji Prica izložena su mala remek-djela toga drevnoj japanskog umijeća koje se odavno proširilo cijelim svijetom i osvojilo brojne poklonike. Cvijeće, životinje, geometrijski likovi, ljudski lik sačinjeni mahom iz jednog komada papira, bez pomoći škara i ljepila oduševljavaju svakoga tko ih vidi.

Obje su izložbe otvorene do četvrtka. (M.K.)

Svjetlosno 4

Origami 2

Svejtlosno 5

Origami 3

See also  Apstraktni ciklus Duška Šibla u Opatiji