Skip to content

Rodna ideologija sa svih strana

unicef 2

Rodna ideologija kao prava pošast prodire sa svih strana, od one iste dobro financirane šačice ljudi koji su sastavili sporan Jovanovićev zdravstveni odgoj, koji su bili protiv referenduma o braku, koji u školama provode projekte preodgoja djece, koji u Hrvatsku uvode pilule “za dan poslije”, a nedavno su se organizirali i protiv priziva savjesti liječnika po pitanju pobačaja.

Evo nekih novosti:

1) Ured UNICEF-a u Hrvatskoj je svim potpisnicima peticije (koja se još uvijek može potpisati ovdje) uputio mailom odgovor, bez imena i prezimena službene osobe, u kojemu ponavlja demagogiju o navodnoj diskriminaciji djece na temelju „seksualne orijentacije ili rodnog identiteta“. GROZD je poslao zahtjev za službenim dopisom koji za sada nije stigao. Hvala svima koji ste im već odgovorili: da se djeca razlikuju po spolu a ne po rodu, te da bi se UNICEF trebao baviti problemom siromaštva, gladi i iskorištavanja djece u svijetu, a ne nepostojećim „rodnim identitetima“ djece, što samo služi kao paravan za ciljeve homoseksualnog („LGBT“) lobija. Ako im još niste odgovorili možete se poslužiti novom peticijom na http://www.citizengo.org/hr/17015-odgovor-unicef-u. Odgovor UNICEF-a pročitajte ovdje.

2) Vezano uz predsjedničke izbore, evo još jednog razloga, a koji se tiče ove teme, zašto je za nas i našu djecu dobro da Ivo Josipović više nije predsjednik RH. Neposredno prije drugog kruga izbora, 8. siječnja, on je sklopio savez s 43 civilne udruge okupljene u inicijativu “Kišobran”(logo im je kišobran u duginim bojama!). U tom sporazumu se, u slučaju da opet postane predsjednik, između ostalog obvezao na “suvremeni zdravstveni odgoj u školama”, “sekularnost obrazovanja”, na prava žena vezana uz “upravljanje karijerom, tijelom ili biološkom reprodukcijom” itd. Članak o tome pročitajte ovdje, a sam tekst Josipovićevog pakta s udrugama ovdje.

3) Da naš trud i borba protiv ove ideologije i silnog novca koji stoji iza nje nisu uzaludni pokažu nam povremeno sami akteri te ideologije. Izvješće udruge CESI i Zagreb Pride pod nazivom “Neokonzervativne prijetnje seksualnim i reproduktivnim pravima u EU” (obratite pozornost na Slučaj Hrvatska) u kojimu je iznesena detaljna i, naravno, tendenciozna analiza djelovanja udruge GROZD, U ime obitelji, Vigilare itd. možete pročitati na hrvatskom i na engleskom jeziku.

4) Ista udruga CESI organizirala je 21. siječnja u Novinarskom domu u Zagrebu Okrugli stol o prizivu savjesti u medicini, na kojemu su glavnu riječ imali liječnici koji se zalažu za ograničavanje priziva savjesti, a za neograničeno “pravo žene” na pobačaj. Skup je započeo minutom šutnje za “žrtve loše reguliranog priziva savjesti” i ujedno “zabranom” da se na skupu govori o nerođenoj djeci i njihovom pravu na život. Dapače, od predavača se moglo čuti da se “kod tvrdnje da je pobačaj ubojstvo radi o kleveti”. Među govornicima bio je i autor Jovanovićevog zdravstvenog odgoja dr. Lepušić, koji razloge protiv pobačaja smatra vjerskim i nazadnim “dogmama”. Na skupu je reagirala predstavnica naše udruge GROZD, između ostalog rekavši kako su spoznaje o početku života stručne medicinske činjenice pred kojima sve manje liječnika može zatvarati oči, te zato i ima sve više priziva savjesti. Izvješća medija možete pročitati ovdje i ovdje.

5) Podršku prizivu savjesti kao vrijednosti svakog modernog društva, kao i protivljenje pilulama “za dan poslije” objavila je istog dana i stranka Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku u priopćenju za javnost.

Kristina Pavlović, prof.
predsjednica udruge Glas roditelja za djecu – GROZD