Skip to content

Beč na krovu operne kuće u Sydneyju

Spektakularna promidžbena akcija bečke turističke zajednice

Opera Sydney  Sydney Opera House Trust

Bečka je turistička zajednica „WienTourismus” već odavno poznata po svojim neobičnim promidžbenim aktivnostima diljem svijeta. Od izložbe slika iz poznatih bečkim muzeja u pariškom metro, preko tečajeva valcera na gradskim trgovima pa sve do pješčane reprodukcije bečke gradske vijećnice na plaži u Barceloni

No, ovaj je put bečka turistička zajednica otišla još korak dalje te će kao projekcijsku površinu za svoje poruke upotrijebiti krov jedne od najpoznatijih opernih kuća u svijetu, one u Sydneyju u Australiji.

Po prvi puta u povijesti opere na njezinom će krovu biti uživo projiciran neki koncert, a sve će biti začinjeno 3D-animacijama s bečkim motivima. Svi su građani pozvani na javno gledanje ovog spektakla koji će se održati sutra, 4. veljače 2015. godine.

Na repertoaru se nalaze, kako bi drugačije i bilo, djela Mozarta, Straußa, Beethovena i Schuberta, a uz pomoć 10 kamera dijelovi koncerta uživo će se moći pratiti i na krovu opere u Sydneyju.

Ovaj će se jedinstveni spektakl putem livestreama (visions.vienna.info) prenositi i diljem svijeta, a početak je u 10:50 po našem vremenu.

See also  Beč bira najljepše privatne vrtove