Klub BOOGALOO – Gostovanje svjetski poznatih DJ-a i producenata

press photo - Marco Bailey 4

U novoj epizodi F.Scope-a u zagrebački Boogaloo klub, 7. veljače, dolazi velikan svjetske techno scene – Marco Bailey, kojemu se pridružuju još jedni velikani iz svijeta elektronske glazbene scene – Silicone Soul

Glavnim gostima će se, u subotu 7. veljače s početkom u 22h, na techno & tech house flooru Boogaloo kluba pridružiti i jedan od predvodnika techno scene u Srbiji – Speedy uz podršku domaćih DJ snaga: Teo Harouda, Shi Pe, Mary, Galinac Galinac & Jolly Joke

press photo - Marco Bailey 4Bailey u svojoj državi odavno ima status superzvijezde, no već dugi niz godina slovi kao prepoznatljivo ime diljem cijele Europe, gdje bez prestanka putuje i neprestano nastupa. Njegov glazbeni izričaj je širok i osim techna uključuje i house i minimal, a upravo je zbog svog posebnog, uvijek iznenađujućeg stila uvijek rado viđen i s oduševljenjem dočekan na brojnim eventima i festivalima u cijeloj Europi, kao i u mnogim klubovima.

press photo - Silicone SoulMarco Bailey je u veljači 2013. godine objavio svoj posljednji album High Volume, koji je u međuvremenu i remixiran. U 20-godišnjoj karijeri izdao je preko 70 izdanja za široku paletu etiketa, poput Bedrock, Toolroom i Drumcode, ali i za svoju MB Elektronics. Na njoj je izašao i posljednji album kao jubilarno 100. izdanje. Album je prožet raznim glazbenim stilovima, od za Baileya prepoznatljivog techna, preko tech housea, pa i nekoliko downtempo, ambientalnih stvari.

Uz Baileyja u Boogaloo klub dolazi i polovica dua Silicone Soul, škot Graeme Allan Reedie. Silicone Soul su bivši punk rockeri i današnji pioniri kvalitetnog house i techno zvuka. Prijelomni trenutak u njihovoj karijeri dogodio se kada je Craig čuo svoje rock ikone “Primal Scream” kako izvode elektronički house show, nakon čega se okreću dance ritmu.

Nakon izdavanja nekoliko odličnih singlova kao što su “Climbing Walls”, “All Night Long”, “Nosferatu”, tek prvi pravi globalno prepoznat uspjeh donosi im singl “Right On 4 Tha Darkness”, koji je poslije 2000., na njihovu debi albumu “A Soul Thing”, preimenovan u “Right On, Right On”. Upravo tim singlom osvajaju sve svjetske ljestvice i playliste i time otvaraju put ka međunarodnom uspjehu.

Dokazali su se kao jedni od najinovantnijih izvođača matične etikete Soma Records. Zahvaljujući brojnim nastupima svugdje po svijetu i surađujući s najvećim underground producentskim imenima poput Hippe (“H-Foundation”), Jordi Grav iz “Prozak Traxa” i DJ Kimo (“Fire Music”) postali su ikona škotskog groovy voodoo funky sounda. Bez obzira na postignut uspjeh, ostali su i dalje skromni. – Zahvalni smo na svakoj prilici što se tiče glazbe – kaže dvojac.

press photo - Marco Bailey 5Višegodišnjom prisutnošću na glazbenoj sceni sakupili su i zavidnu kolekciju od čak nekoliko tisuća gramofonskih ploča, čiji su ključ organizacije, kako kažu, ogromne police. Iako su proputovali svijet i tako imali prilike vidjeti kakva je dance kultura u Americi, Europi i Aziji, smatraju da se ona ipak međusobno ne razlikuje. – Sjajna stvar kod glazbe i partija je u tome što kad se spuste svjetla i pojača glazba, sve je to jedna velika house nacija – govori duo za “Reflektor”. Tijekom karijere nastupali su s mnogim velikim imenima elektroničke glazbe.