Prva samostalna izložba fotografija Dore Bosner: Miris ljeta

dora bosner 2

Dora Bosner voli fotografiju na jedan svoj osebujan način

Kulturni centar Narodnog sveučilišta Dubrava iz Zagreba, u suradnji s POU Dom na žalu iz Preka, priređuje prvu samostalnu izložbu fotografija Dore Bosner pod nazivom”Miris ljeta”. Dora je pohađala radionicu osnova fotografije Senka Sorića prošlog ljeta u Preku. Izložba je otorena 2. veljače u 18 sati, a može se pogledati do 19. veljače, radnim danom od 10 do 20 sati. Ulaz je slobodan.

foto-galerijaPogledajte galeriju radova!
foto-galerijaPogledajte foto s otvorenja! (snimila: Višnja Serdar)

Miris ljeta - otvorenje by Višnja Serdar 17

Miris ljeta - otvorenje by Višnja Serdar 14

Dora Bosner rođena je 1998. u Zagrebu. Polazi drugi razred III. gimnazije.

Dora Bosner voli fotografiju na jedan svoj osebujan način. Njezina se predanost fotografiji prvenstveno iskazuje u originalnom odabiru motiva koji se po svojoj posebnosti moraju svidjeti mnogima. Očito je vrlo talentirana, jer njena fotografija ima umjetničku vrijednost. U doživljaju fotografije njezin odabir kadra i njezin kvadratić izdvojen iz stvarne slike pokazuje osobnu kvalitetu viđenja onoga što drugi ne zapažaju. Fotografije su joj likovno snažne, odabrani motivi pružaju harmoniju boja i ploha te sklad i mir. Ona nas tim odabirom zaustavlja pred svakom fotografijom upozoravajući nas na svoj talent i mladenačku osobnost.

Fotografija je primijenjena umjetnost, u prvom redu dokumentarna, jer nam pokazuje mnogo više nego sam opis nekog događaja. Kaže se da je fotografija tisuću riječi jer nam pruža mogućnost sjećanja i ponovo proživljavanje događaja. U tom proživljavanju naviru sjećanja, a asocijacije i emocije nas vraćaju u doba nastanka doživljenog. Fotografija se svrstala u umjetnost jer neki ljudi, svojom kreativnom mogućnošću i talentom, znaju “urediti” svoje duboko proživljeno viđenje svijeta u svoj ljepoti prikazanog. A to očito Dora Bosner može.

Višnja Serdar, fotografkinja