Skip to content

Hrvatski branitelji nisu “šatoraši” – čemu vrijeđanje!

sator

Svim medijima u kojima autori tekstova o hrvatskim braniteljima, prosvjednicima u Savskoj 66, koriste permanentno u poslijednje vrijeme izraz “šatoraši”, Braniteljski portal na netom rečeno ističe, kako autori tu sintagmu “šatoraši”odmiču od stvarnog značenja te istu perfidno rabe kako bi difamirali sve hrvatske branitelje u demokratskom nastojanju ostvarivanja svojih proklamiranih inicijativa

Naime, jasno nam je kako njihovo unisono i namjerno isticanje hrvatskih branitelja pred javnošću kao “ŠATORAŠA”, služi samo u svrhu omalovažavanja istih, te ponajprije iznad svega, radi se o pogrdnoj i uvredljivoj usporedbi.

Točnije; Šator je jedan od najstarijih oblika ljudske nastambe, a neka nomadska plemena ga još i danas koriste za stanovanje.

Ništa sporno, ali zlonamjerni i dežurni komentatori zbivanja u Savskoj 66, definitivno u široj slici svojih opservacija, rečeni naziv “ŠATORAŠI” žele tonirati javnosti perfidnim izričajem naoko prikrivenog vrijeđanja i omalovažavanja kompletne braniteljske populacije.

Stoga pozivamo sve mainstream medije i sve one koji za hrvatske branitelje prosvjednike koriste termin “ŠATORAŠI”, da poštuju novinarski kodeks te da se istim terminom, “ŠATORAŠI” koji je uvredljiv za cjelokupnu braniteljsku populaciju, više ne koriste. MSM/Braniteljski portal

See also  Jajčinović: Naše su političke elite nesposobne, amoralne i ispod razine vremena