Najava 11. ZagrebDoxa sa 150 filmova u 16 programa

zagrebdox1

zagrebdox1Jedanaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se od 22. veljače do 1. ožujka 2015. u zagrebačkom Cineplexxu Centar Kaptol. Ovogodišnji 11. ZagrebDox 29. siječnja su u Centru Kaptol najavili direktor festivala Nenad Puhovski, producentica festivala Lucija Parać i Sanja Milinović, direktorica Odjela za direktan nastup na tržištu u Hrvatskom Telekomu, generalnom sponzoru festivala.

zagrebdoxNenad Puhovski je predstavio naslove iz međunarodne i regionalne konkurencije te iz ostalih, već dobro poznatih službenih programa (Biografski dox, Glazbeni globus, Happy Dox, Kontroverzni dox, Majstori doxa, Stanje stvari, Teen Dox, Factumentarci i ADU Dox). Najavio je i nove posebne programe, Triler dox, Blistok i ZagrebDoXXL.

Lucija Parać je među ostalim podsjetila da će i ove godine ZagrebDox u dnevnim terminima besplatno prikazivati sve filmove iz međunarodne i regionalne konkurencije, uz još poneko iznenađenje.

zagrebdox2Sanja Milinović je najavila da će i ove godine neki od naslova biti ekskluzivno dostupni u MAXtv Videoteci, odmah nakon njihove projekcije na festivalu.

ZagrebDox se održava uz potporu Grada Zagreba, Hrvatskog audiovizualnog centra i programa Kreativna Europa – potprograma MEDIA.

Generalni sponzor festivala je Hrvatski Telekom. Ekskluzivni pokrovitelj je Tportal, a festival medijski pokrivaju Klasik TV, Jutarnji list, Antena Zagreb, Dokumentarni.net, Kulturpunkt, City Time i Moj film. Medijski partneri festivala su HRT i HRT3.