Stefan Milenkovich i Zagrebačka filharmonija

zgf

U ovaj petak sa Zagrebačkom filharmonijom nastupa violinistička zvijezda nove generacije – Stefan Milenkovich

Ovaj violinist, „čudo od djeteta”, „umjetnik stoljeća”, humanitarac… svojim je umijećem sviranja i zavidnom karijerom postao u punom smislu riječi – glazbeni brand. Stoga ne čudi informacija da je koncert, kako javljaju iz Zagrebačke filharmonije, već prije 10-ak dana – rasprodan.

Milenkovich je sa šest godina prvi put nastupio s orkestrom, a sa šesnaest izbrojao svoj, ni manje ni više, nego – 1000.-ti nastup. Student slavnog njujorškog Juilliarda, sa 11 godina svirao je na Božićnom koncertu u Washingtonu D.C. za Ronalda Reagana, godinu poslije za Mihaela Gorbačova, a sa 14 za papu Ivana Pavla II.. Nastupao je sa (peterostrukim dobitnicima Grammyja) Gorillazima, Vlatkom Stefanovskim i Edinom Karamazovom, a u sklopu svog snažnog međunarodnog humanitarnog angažmana i sa Placidom Domingom, Lorinom Maazelom, Alexisom Weissenbergom i Sir Yehudijem Menuhinom.

Na zagrebačkom koncertu u petak zadržat ćemo se na klasičnom repertoaru. Večer će biti u znaku skladatelja Jeana Sibeliusa. Glazba ovog postromantičarskog finskog skladatelja čest je odabir, kako koncertnih repertoara diljem svijeta, tako i publike koja obožava njegove simfonije.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će jedan od vodećih rumunjskih dirigenata svoje generacije Mihnea Ignat koji je vodio orkestar u ranijim sezonama i naišao na odobravanje, kako orkestra, tako i publike.

Kako drukčije pozvati na koncert koji je već prije 10-ak dana rasprodan, nego da svojoj vjernoj publici osiguramo još nekoliko dodatnih mjesta čija prodaja je krenula upravo danas. Stoga, požurite se po karte i uživajte u ovoj večeri velikana glazbe.