mara bratoš 1

U utorak, 3. veljače u 19.30 u Galeriji Karas u Zagrebu, u Praškoj 4, otvara se izložba fotografija Mare Bratoš „Stoljeće Vučjaka”. Izložba se realizira unutar ULUPUH-ovog programa u Galeriji Karas.

Fotografije svjedoče o nastanku predstave ”Vučjak” u režiji Ivice Buljana u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu tijekom studenog i prosinca prošle godine. One su autoričin doprinos u oslikavanju susreta dramskog rukopisa sa našom suvremenošću. Na njima je zabilježeno vrijeme pokusa , predstava i ono vrijeme koje spaja umjetničke doživljaje u percepciji gledatelja.

Mara Bratoš rođena je u Dubrovniku. Godine 1998. diplomirala je na Akademiji za dramske umjetnosti u Zagrebu, na odsjeku Filmsko i TV snimanje. Izlaže od 1995. godine na nizu samostalnih i skupnih izložbi, među ostalim, u galerijama Račić, Karas, u zagrebačkom MSU-u, u galeriji PM HDLU-a, u Umjetničkoj galeriji i u galeriji Otok u Dubrovniku. Surađivala je sa Zagrebačkim kazalištem mladih, a trenutno je fotograf Hrvatskog narodnog kazališta. Više na http://www.mara-bratos.hr/hr/

mara bratoš 2

Izložba će se moći pogledati do 15. veljače, od utorka do petka od 11 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati. Ponedjeljkom i praznikom galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

Leave a Reply