U Hrvatskoj uhićen pripadnik terorističke skupine

terorizam

Državljanin Bosne i Hercegovine (49) uhićen je u Hrvatskoj i prebačen u Graz zbog sumnje da pripada terorističkoj skupini koju su regrutirali džihadisti, javljaju austrijski mediji

terorizam

Mediji ne navode gdje i kada se uhićenje dogodilo ni identitet uhićenog, već samo da je riječ o 49-godišnjem državljaninu BiH. 

Uz njega mediji navode da je prošlog tjedna u Grazu ponovno uhićen Makedonac za kojeg se sumnja da pripada radikalnoj islamskoj skupini. 

‘To mu je drugo uhićenje u posljednja dva mjeseca. Prvi je put je uhićen u studenom zajedno s nekoliko osoba, ali je pušten’, kazao je glasnogovornik tužitelja Hansjörg Bacher. Makedonac s austrijskim državljanstvom (47) uhićen je u raciji u studenom, ali je, nakon što je saslušan, pušten, na što je tužiteljstvo uložilo žalbu koja je sada usvojena pa je ponovno uhićen. 

U međuvremenu je državljanin Bosne i Hercegovine (49) uhićen u Hrvatskoj i prebačen u Graz. Sumnja se da pripada terorističkoj skupini koju su regrutirali džihadisti. Trenutačno petorica osumnjičenih sjede iza rešetaka u Grazu zbog sumnje da pripadaju radikalnim islamističkim skupinama, prenosi tportal.hr. foto N!