Tribina: “dr. Ante Starčević otac Domovine ili ne”

dr ante starčević

dr ante starčevićZagreb – Centar za kulturu i informacije Maksimir i Hrvatska matica iseljenika organiziraju javnu tribinu pod nazivom “dr. Ante Starčević otac Domovine ili ne”, a koja će se u prostorijama Matice iseljenika, Trg Stjepana Radića 3, održati u četvrtak 29. siječnja s početkom u 12 sati.

Ante Starčević osnivač i vođa pravaškog pokreta bio je i ostao čitav svoj život beskompromisni borac za slobodu i iznad svega demokratsku Hrvatsku. Zbog svojih političkih pogleda, zbog svoje dosljednosti u političkim idejama koje je zastupao i javno propagirao izazvao je velike reakcije u narodu. Jedni su ga javno obožavali, a drugi su ga nemilosrdno napadali.

Važno je istaknuti da se Starčević kao političar uspio oduprijeti svim političkim strankama u tadašnjoj Hrvatskoj. Često neshvaćen i osamljen u svojim političkim idejama dobio je podršku u jednom užem krugu intelektualaca, književnika, studenata i omladine.

Starčević je po mnogima najlucidnija politička osoba u povijesti hrvatskog naroda i danas je veoma aktualan. Gosti tribine su: dr. sc. Ivan Čizmić, dr. sc. Zlatko Hasanbegović, dr. sc. Marin Sopta i prof. Marin Knezović ravnatelj Hrvatske matice iseljenika.