referendum

Prema provedenoj novinarskoj anketi na svim biračkim mjestima na uzorku od 100 glasača, 92 ispitanika su se izjasnila protiv termoelektrane dok je njih osam glasovalo za termoelektranu

Preračunato u postotke 92 posto izašlih na referendum koji su odgovarali na referendumsko pitanje Jeste li za izgradnju termoelektrane u Pločama izjasnio se PROTIV dok je 8 posto bilo ZA.

18 sati: Neslužbeno saznajemo da je odaziv na referendumu premašio pedeset posto upisanih u biračke popise, što znači da je referendum uspio. Birališta su otvorena do 19 sati a nakon toga slijedi prebrojavanje glasova i objava službenih rezultata.

Referendum u Pločama protječe u najboljem redu. Do 15 sati kada je gradsko izborno povjerenstvo rezultate o izlaznosti glasovalo je 40,97 posto birača ili 3564 od 8702 koliko je upisano u biračke popise.

Gradonačelnik Ploča, Krešimir Vejić (HDZ) se nada da će s obzirom na veliko zanimanje javnosti izlaznost biti dobra te da će referndumu odazvati 4351 plus jedan glasač.

Međutim, predsjednik pločanskog SDP-a, Mišo Krstičević smatra da je ovaj referendum zapravo ideja gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća kojima po njegovim riječima nedostaje elementarne logike u prosuđivanju i odlučivanju. Naime, Krstičević tumači da je ovaj referendum zapravo želja njih dvojice i da će ga u slučaju uspjeha koristiti za svoju političku promociju.SS/dubrovacki.hr, Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Leave a Reply

Your email address will not be published.