Skip to content

Radionica kritičkog mišljenja za srednjoškolce: Moje mjesto pod suncem

tamara-serticCentar za kulturu Trešnjevka organizira radionicu kritičkog mišljenja koja je namijenjena srednjoškolcima koji vole razmišljati o različitim temama,vole žustre rasprave i zastupanje vlastitih stavova ili pak spadaju u onu drugu grupu koja vrlo često ne dođe do riječi, a željela bi naučiti kako se izraziti. Radionica će se održati u Cekate-u, u subotu 24.siječnja od 10.00-12.30. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Na ovoj radionici bavit ćemo se očekivanjima koja drugi imaju prema nama i očekivanjima koja imamo od samih sebe. Bavit ćemo se pitanjima što uistinu želimo i imamo li trenutno svoje mjesto pod suncem. Radionica traje dva i pol sata s pauzom. Fokus će biti na grupnom, ali i individualnom radu u kojemu ćemo prolaziti niz retoričkih vježbi, tehnike sažimanja i aktivnog slušanja, učenje izrade vlastitih mentalnih mapa te praćenje i razvijanje vlastitog toka misli.

Voditeljica radionice je Tamara Sertić.Obrazovanje je stekla na studijima filozofije, sociologije i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te na četverogodišnjoj edukaciji integrativne tjelesno-orijentirane psihoterapije u Centru za integrativni razvoj, Zagreb. Uz navedeno je i pripravnica škole plesa Movement Medicine u Velikoj Britaniji.

Uz terapijski rad s odraslima bavi se i radom s adolescentima, jednim dijelom kroz terapije, a drugim kroz razvijanje kritičkog mišljenja bilo u individualnom ili grupnom radu. Ovim tipom rada bavi se sedam godina, što je započelo iskustvom vođenja srednjoškolskog debatnog kluba i televizijske emisije.